GRADSKI PARK ČAČAK DOBIO NOVO IGRALIŠTE: Deo sprava namenjen deci sa invaliditetom
Gradski park Čačak dobio je novo igralište, Foto: Filip Plavčić

noviteti

GRADSKI PARK ČAČAK DOBIO NOVO IGRALIŠTE: Deo sprava namenjen deci sa invaliditetom

Ova igraonica na otvorenom prostire se na 550 metara kvadratnih

Objavljeno:

Gradski park u Čačku dobio novo dečje igralište uz podršku NIS-a.

Najveće dečje igralište u Srbiji, koje se nalazi u gradskom parku u Čačku dobilo je novo „ruho“.

Ova igraonica na otvorenom prostire se na 550 metara kvadratnih, opremljena je najsavremenijom opremom poput dečjih mobilijara, multifunkcionalne igraonice, ljuljaški, klackalica i meke podloge za bezbednu igru dece, a kompletnu rekonstrukicju podržala je kompanija NIS u okviru programa "Zajednica zajedno" u saradnji sa gradom Čačkom i Sportskim centrom Mladost.

Želeći da Čačanima podari oazu zdravlja u kojoj će najmlađi moći bezbrižno da uživaju u igri, NIS je podržao uređenje igrališta sa osam miliona dinara. Na ovaj način kompanija želi da omogući da najmlađi Čačani imaju bolje uslove za odrastanje i veselije detinjstvo i usmere ih da se bave sportom.

Svečanosti koja je ovom prilikom organizovana prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, kompanije NIS, predstavnici sportskog centra Mladost i mnogobrojne zvanice.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR, izrazio je zadovoljstvo što u ime kompanije NIS otvara rekonstruisano igralište, i istakao značaj ulaganja kompanije u projekte namenjene najmlađima.

- Grad Čačak ima posebno mesto u istoriji Srbije, na mapi Srbije, ali i na mapi poslovanja NIS-a. Čačak je naš važan biznis partner i zato sa velikim zadovoljstvom koristimo svaku priliku da vratimo stanovnicima ovog grada nešto što bi moglo da poboljša njihove uslove života. Slogan naše kompanije je "Budućnost na delu", a deca su naša budućnost. Istakao bih da sa gradom Čačkom uspešno sarađujemo već pet godina gde smo uložili više od 40 miliona dinara, i napomenuo bih da u narednom periodu nastavljamo sa daljim ulaganjima i podrškom projektima koji će doprineti kvalitetnijem životu građana Čačka - naveo je Smirnov.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačkazahvalio je kompaniji NIS na dobroj praksi i podršci koju daje gradu.

- Sa ponosom dajem na dar prvenstveno deci, ali i odraslim korišćenje rekonstruisano igralište. Ovo je projekat koji je realizovan zahvaljujući odličnoj saradnji Naftne industrije Srbije i grada Čačka, koja traje evo već pet godina u toku kojih je realizovan niz projekata. Park takođe poseduje i deo sprava namenjen deci sa invaliditetom, koja zajedno sa svojim vršnjacima mogu bezbrižno da se igraju i vežbaju. Grad Čačak će se i dalje truditi da putem anketa sugrađani opredeljuju za one projekte koji su najvažniji za zajednicu - istakao je Todorović.

Miloš Stevanić iz Sportskog centra Mladost je iskoristio priliku da zahvali NIS-u i gradu Čačku na podršci u rekonstrukciji dečjeg igrališta.

- Ovo je već četvrti projekat koji Sportski Centar Mladost realizuje uz podršku kompanije NIS. Podsetiću da smo do sada uredili deo leve obale Morave, na gradskoj plaži, ogradu kompleksa gradskog stadiona, pre godinu dana izgradili smo novo dečje igralište na Ljubić keju. Danas predajemo jedno novo moderno igralište za decu koje se prostire na 550 kvadrata i sa ponosom mogu reći da je najveće u ovom trenutku u Srbiji. Na proleće ostaje da uradimo i sistem za zalivanje u gradskom parku čime ćemo kompletno završiti ovaj projekat - naveo je Stevanić.

Rekonstruisano igralište jedno je od 18 dečjih terena na otvorenom i sportskih vežbaonica koje je NIS podržao u Čačku u okviru programa „Zajednici zajedno“. Kompanija je ove godine opredelila fond od 114,5 miliona dinara za realizaciju 26 projekata od kapitalnog značaja za razvoj zajednica širom Srbije.

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ jedan je od najznačajnijih projekata NIS-a koji se uspešno sprovodi već 10 godina u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srbiji. Tokom tog perioda, realizovano je preko 900 projekata vrednih više od milijardu dinara, koji su značajno unapredili život građana u zajednicama u kojima kompanija posluje – Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Pančevu, Kikindi, Zrenjaninu, Kanjiži, Srbobranu, Žitištu i Novom Bečeju. Od ove godine programu se prvi put priključio i grad Požarevac, čime je NIS nastavio da proširuje krug partnerskih zajednica u Srbiji.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Čačak - Ekometropola" podržanog od strane Opštine Čačak. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.