DOSAD NEVIĐENO! Toma Fila otkrio MRAČNE TAJNE Đinđića, Slobe, Legije i Arkana!
Toma Fila, Foto: Fonet

otkriveno

DOSAD NEVIĐENO! Toma Fila otkrio MRAČNE TAJNE Đinđića, Slobe, Legije i Arkana!

Ubijeni premijer Zoran Đinđić pao je u nemilost kad je počeo da priča o Kosovu, tvrdi Fila i dodaje da nema lepo mišljenje o Đinđiću jer ga je izneverio u nekoliko navrata

Objavljeno:

U razgovoru čuveni beogradski advokat Toma Fila, koji je nimalo slučajno dobio nadimak „đavolji advokat“, otkrio je do sada nepoznate detalje o kontaktima sa Slobodanom Miloševićem, Miri Marković, Miloradu Ulemeku Legiji, Željku Ražnatoviću Arkanu i mnogima koji su devedesetih vedrili i oblačili na ovim prostorima.

Posebno su zanimljive priče o Miloševiću, koji je, kaže, naređenja izdavao direktno i nikad ne bi poslušao nešto što bi mu rekla Mira.

– Petak po podne, subotom i nedeljom oni su bili sami, posvećeni jedno drugom, i u ponedeljak oko pola 11 su bili sastanci kod njega u Vili Mir i nikada nisi znao šta će da se desi. Tako je postavljen i Karić za ministra, jer je tako Slobi palo na pamet. Zvali su ga „crni ponedeljak“ – navodi Fila.

Dodaje i da je Mira bila odlična prijateljica sa Slavkom Ćuruvijom u jednom periodu.

– Ćuruvija i ona su bili veliki prijatelji, a posle je pao u njenu nemilost. U to vreme Telegraf nije plaćao račune za štampariju, okrene Mira telefon i naredi da se štampa i Telegraf je nastavio da izlazi zahvaljujući njenoj intervenciji – objašnjava Fila.

Prema njegovim rečima, Mira je pokušavala da se upliće u državne poslove, ali joj to nije polazilo za rukom.

– Imao sam spiskove i znao sam gde idu tačno Srbi iz Vukovara po Srbiji, a ona je imala ideju da treba da ih sve pošaljemo na Kosovo kako bi poboljšali stanje. Pazite, ja da njih ubedim da nasele Kosovo, čista glupost, ja sam Miri rekao da neću to da izgovorim ni mrtav – seća se Fila te zaključuje da je konsenzus u ovoj zemlji da se Mira nikad ne vrati.

Đinđiću ne praštam nameštanje ljubavnica

Ubijeni premijer Zoran Đinđić pao je u nemilost kad je počeo da priča o Kosovu, tvrdi Fila i dodaje da nema lepo mišljenje o Đinđiću jer ga je izneverio u nekoliko navrata. Legija i njegova ekipa posumnjali su da je plan Zorana Đinđića bio da se oni oteraju u Hag. Po rečima ovog advokata, to je razlog što je premijer ubijen.

– Đinđić je radio po nalogu Karle del Ponte, tražena je analiza ponašanja pripadnika JSO, Legije i ostalih, u kosovskoj epopeji, kako bi im izvukli nešto da mogu da ih optuže. Naredio je i da me 2000. i 2001. godine prisluškuje Državna bezbednost i ja to razumem, imao sam kontakte sa važnim ljudima, branio sam Slobodana Miloševića i Nikolu Šainovića, ali najviše me zabolelo kad sam saznao i da sam fotografisan, praćen, nema zbog čega drugog nego za ucenjivanje. Pa tako, slikaju me pored neke žene i posle mogu da kažu: „E, to je Tomina ljubavnica“. Ne mogu to da mu oprostim – priča Fila te dodaje da nije siguran ni da je Đinđić imao čiste ruke kod raznih privatizacija.

Haška tortura gora od batina

Slobodan Milošević bi živeo hiljadu godina da ga nisu iznurivali u Hagu, objašnjava Fila.

– To je gore od batina, iznuruješ čoveka gomilom papira, čitanjem, pa kad spava, probudiš ga svetlom. A da su ga trovali, ne verujem – poručuje Fila.

U Dejtonu je ponuđeno rešenje Kosova Miloševiću, ali on nije hteo da se govori o tome.

– Plan je bio za šest meseci referendum, znači u vreme Dejtona za pet, šest meseci bismo mi izgubili Kosovo da je Milošević prihvatio. Amerikanci su hteli celo Kosovo prema granicama koje su i sad zacrtali, znači da Pančićev vrh pripada Kosovu. I od tada počinje njegov pad – objašnjava nekadašnji Miloševićev advokat.

Takođe, u Rambujeu su bili timovi američkih advokata koji su proučavali kako da srpsku stranu prevare na svakoj zapeti.

Markovi milioni i Marijino rastrojstvo

Advokat ističe da je Milošević delom oslabljen zbog ponašanja članova porodice, pre svega ćerke Marije, koja je bila u nervnom rastrojstvu.

– Te noći kad su hapsili Slobu, Marija u potpunom nervnom rastrojstvu nagovara oca da treba da se ubije. Rekla mu je: „Kako smeš da dozvoliš da te hapse, ti si veličina“. Sloba nije ni reč rekao, Mariju nikad nisu mogli da kontrolišu, a mi smo gledali odakle izvuče taj pištolj – seća se te večeri Fila.

Marka Miloševića je, ističe, u krivičnom postupku protiv Slobe spomenuo Mihalj Kertes, ali je posle promenio iskaz.

– Bio je spomenuto oko milion i po maraka koje je navodno Marko uzeo i otišao za Rusiju, zatim da je držao one fri-šopove, švercovao… Ne znam stvarno šta je od svega toga istina – dodaje Fila.

Samo je Legija pio viski kod Arkana

Bivši komandant Crvenih beretki Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen za ubistvo Zorana Đinđića, prema rečima File bio je Arkanov poslušnik.

– Arkan je bio glavna faca, a Legija njegov poslušnik, jedini čovek koji kad dođe kod Arkana pije viski – kaže Fila.

Zanimljiv je, ističe Fila, detalj to što Legijinu kuću nakon Šilerove nisu rušili.

– Vila u Šilerovoj je srušena zato što su sumnjali da se u tim zidovima nalaze prislušni i video-uređaji koji su zabeležili bukvalno sve koji su tamo dolazili, a dolazili su svi. Kad su srušili kuću, videli su da je to najobičnija glupost, pa zato Legijinu posle nisu rušili. Cilj je bio da se uklone svi tragovi onih koji su bili u kontaktu sa njima – navodi Fila.

Dolanc famozna ekipa za ubijanje

Stane Dolanc (Titov bliski saradnik, savezni sekretar za unutrašnje poslove SFRJ do 1984. i potpredsednik Predsedništva SFRJ do 1989. godine) formirao je grupu kriminalaca koji su ubijali po celoj Evropi.

– Ubijali su političke protivnike, Šiptare u Briselu, Hrvate… To su bili klasični kriminalci koji odu tako na pet, šest godina na izdržavanje kazne u Zabeli i ovi ih pozovu, pitaju ih da li hoće da ubijaju za naše, a za to vreme izdržavanje kazne teče, a oni nisu u Zabeli. Arkan je bio u toj grupi – priča Fila.

Poznati advokat ističe da je Željko Ražnatović radio za Državnu bezbednost.

– Imao je onu dozvolu za nošenje oružja. A to prepoznajete tako što dozvolu inače izdaje MUP, a Dolančevoj grupi dozvole je izdavao kabinet ministra unutrašnjih poslova. Imali su po desetak pasoša koji su bili u isto vreme i istiniti i falsifikovani… Fotografija je originalna, približno je tačna godina rođenja, svi pasoši su zavedeni u MUP, ali nema prateće dokumentacije – lične karte i izvoda iz matične knjige rođenih. I onda ne mogu da ih provale kad ih, primera radi, uhapse u Minhenu – objašnjava Fila.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.