STIDIMO LI SE SVI ZAJEDNO, ŠTA SMO TO URADILI OD SEBE? Ovako je DUŠKO RADOVIĆ govorio o kulturi! (VIDEO)
Evo šta je Duško Radović  rekao o kulturi pre više od 35.godina, Foto: Print Screen Youtube

šta to beše kultura?

STIDIMO LI SE SVI ZAJEDNO, ŠTA SMO TO URADILI OD SEBE? Ovako je DUŠKO RADOVIĆ govorio o kulturi! (VIDEO)

Šta bi tek danas rekao Duško Radović, kada bi video da kulture skoro i nema

Objavljeno:

Svedoci smo toga da se iz dana u dan sve više pokazuje koliko nam rečenice Duška Radovića i njegova mudrost nedostaju sve više. Stari snimak prikazan u emisiji "Trezor" potvrdio je kolika je šteta, a mudro je zborio o kulturi.

Evo šta je Duško Radović rekao o kulturi pre više od 35.godina:

- Ja mislim da je kultura nešto na suprotnoj strani... da kultura više pripada vaspitanju nego obrazovanju, da je više stvar morala nego estetike... i da je to jedan mnogo zamršeniji i deliktatniji posao kultivisati narod nego uveseljavati ga pripredbama, festivalima, izložbama i tako dlaje. Tamo gde se ne primećuje, tamo bolje stoji nego tamo gde je najglasnija , najviše zastupljena , vrlo sam skeptičan na naš oficijalni kulturni život ...veruem da se negde krišom i tajno ostvaruje neki kulturni program koji je značajniji . Sve ovo je formalno i nominalno ...umetnost kultiviše, a ne uveseljava...

Televizijskih stanica je sada mnogo, ali malo kojoj su briga sport, muzika, kvizovi, humor... dakle zabava,a pošto u nju spada i famozni rijaliti šou, to podrazumeva šokiranje, provokacije, svađe, vulgarnosti – sve suprotno onim definicijama kulture od pre tri decenije.

Šta bi tek danas rekao Duško Radović, kada bi video da kulture skoro i nema.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.