ULAGANJE U OBRAZOVANJE JEDAN OD PRIORITETA OPŠTINE ARANĐELOVAC: Dodeljene stipendije studentima 20. godinu zaredom!
Dodela stipendija u Domu omladine u Aranđelovcu, Foto: Privatna arhiva

NAJBOLJI USLOVI ZA OMLADINU

ULAGANJE U OBRAZOVANJE JEDAN OD PRIORITETA OPŠTINE ARANĐELOVAC: Dodeljene stipendije studentima 20. godinu zaredom!

Broj novih stipendista za školsku 2018/2019 godinu je 117 a ukupno preko 300 studenata dobija sredstva od Opštine Aranđelovac

Objavljeno:

Opština Aranđelovac, 20. godinu zaredom, obezbedila je stipendije za studente. Ceremonija dodele rešenja upriličena je u Domu omladine, a prisutne je pozdravio predsednik opštine Bojan Radović.

"Zadovoljstvo je što ponovo, u ime Opštine Aranđelovac, mogu da vas pozdravim i poželim srećne predstojeće novogodišnje praznike i uspešno školovanje. Čast je videti veliki broj mladih, uspešnih ljudi koji žele da idu putem znanja i obrazovanja. Opština Aranđelovac ulaže u omladinu i razvoj školovanja u našem gradu. Radujemo se što ćemo imati priliku da pomognemo u studiranju i naučnom radu, jer znamo koliko je odgovoran i zahtevan posao pred vama," istakao je u obraćanju Bojan Radović.

Broj novih stipendista za školsku 2018/2019 godinu je 117 a ukupno preko 300 studenata dobija sredstva od Opštine Aranđelovac. Studenti sa prosekom manjim od 8,5 dobijaće 5000 dinara mesečno tokom godinu dana, a oni sa prosekom većim od 8,5 dobijaće 8000 dinara.

Predsednik opštine naglasio je da ulaganje u obrazovanje je jedan od prioriteta: "Lokalna samouprava će i dalje se truditi da pomaže razvoju obrazovanja u Aranđelovcu. Pored stipendija pomagaćemo našim talentovanim učenicima, njihovim profesorima i nastavnicima. Trudićemo se da obnavljamo škole, predškolske ustanove, kulturne i sportske objekte – da učinimo da uslovi za sticanje znanja i razvoja naše dece budu sa godinama sve bolji."

Bojan Radović čestitao je i našem učeniku i sugrađaninu Nikoli Spasiću na istorijskom uspehu, bronzanoj medalji na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, koja je nedavno održana u Bocvani, u Južnoj Africi.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: VAŽNA GODINA ZA ARANĐELOVAC: Izgrađen najsavremeniji poliklinički centar u ovom delu Srbije!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.