TAKO NEŠTO VIŠE NE SME I NEĆE DA SE DOGODI: Miško Marić prvi put čuo da su se  meštani decenijama žalili železnici!
Od 22. decembra uvedeno zaustavljanje svih vozova ispred tog putnog prelaza i neprekidno dežurstvo železničkih radnika na tom mestu, Foto: Beta/Saša Đorđević

tek zadnjih nekoliko godina uređuju i grade

TAKO NEŠTO VIŠE NE SME I NEĆE DA SE DOGODI: Miško Marić prvi put čuo da su se meštani decenijama žalili železnici!

Železnica je decenijama  širom Srbije bila u mnogo lošem stanju, i pruge, vozovi, putni prelazi 

Objavljeno: 23.12.2018. 14:24h
  • 1

Predstavnik Infrastrukture železnice Srbije Miško Marić rekao je danas meštanima okupljenim na protestu u Medjurovu, na pružnom prelazu gde se dogodila teška saobraćajna nesreća, da je od njih čuo da su se železnici decenijama obraćali ali bez odgovora.

"Više puta ste isticali u protekla dva dana da ste se železnici decenijama već obraćali, ali da odgovora nije bilo. Tako nešto više ne sme i neće da se dogodi", rekao je Marić, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Prema njegovim rečima, "tih decenija železnica je širom Srbije bila u mnogo lošem stanju, i pruge, vozovi, putni prelazi".

"Tek u zadnjih nekoliko godina krenuli smo da je uređujemo i gradimo", rekao je Marić.

On je naveo da je od 22. decembra uvedeno zaustavljanje svih vozova ispred tog putnog prelaza i neprekidno dežurstvo železničkih radnika na tom mestu, kao i da će ta dežurstva trajati do modernizacije ove pruge od Niša do Brestovca.

Meštani Međurova blokirali put ka Nišu
Meštani Međurova blokirali put ka Nišu foto: Beta/Saša Đorđević

"Na žalost, i ova tragedija je pokazala da nikakvi dežurni železničari, nikakva signalna obeležja, ne mogu da sačuvaju ljudske živote, ukoliko se u saobraćaju ne postupa po propisima i ne poštuje železnička i drumska signalizacija", rekao je Marić, navodeći da to preduzeće nije krivo za nesreću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media