DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE SUMIRALO USPEŠNU GODINU: Matematičke i informatičke ekipe osvojile su 40 medalja!
Društvo matematičara Srbije je u ovoj godini obeležilo 70. godina uspešnog postojanja, a u godini jubileja postignuti su značajni rezultati, Foto: Stefan Kojić

jubilej

DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE SUMIRALO USPEŠNU GODINU: Matematičke i informatičke ekipe osvojile su 40 medalja!

Matematičke i informatičke ekipe Srbije su na međunarodnim takmičenjima iz matematike i informatike osvojile preko četrdeset medalja

Objavljeno:

Društvo matematičara Srbije je u ovoj godini obeležilo 70. godina uspešnog postojanja, a u godini jubileja postignuti su značajni rezultati.

Društvo matematičara Srbije, đaci matematičke gimnazije, đaci osnovne škole Mihajlo Petrović Alas kao i sponzori uz prigodne govore i muzičko scenski nastupom su na svečanosti rezimirali uspešnu godinu i predstavili sve one koji su zajedno nizali uspehe.

Matematičke i informatičke ekipe Srbije su na međunarodnim takmičenjima iz matematike i informatike osvojile preko četrdeset medalja. Društvo je dalo i veliki doprinos obeležavanju 150 godina od rođenja Mihaila Petrovića Alasa.

Društvo matematičara Srbije sumiralo je uspešnu  2018. godinu
Društvo matematičara Srbije sumiralo je uspešnu 2018. godinu foto: Stefan Kojić

Nadovezujući se na ove aktivnosti, Društvo matematičara Srbije je rešilo da ponovo izda pomenuti izbor članaka Mihajla Petrovića Alasa koji je ovaj put proširen, s tim što je zadržana originalna koncepcija.

Prigodan  muzičko-scenski nastup
Prigodan muzičko-scenski nastup foto: Stefan Kojić

Profesore, učenike, sponzore najpre je pozdravio i čestitao godišnjicu direktor DMS Voja Andrić koji se zahvalio učenicima na osvojenim medaljama, vođama ekipa i sponzorima bez kojih se odlazak na takmičenja ne bi relaizovao.

Voja Andrić predsednik DMS obratio se prisutnima
Voja Andrić predsednik DMS obratio se prisutnima foto: Stefan Kojić

On je podsetio da se obeležava i 60. godina od prvog takmičenja matematičih ekipa iz Srbije, ali i 70. godina od osnivanja DMS i ukazao je na mnogobrojene aktivnosti samog društva.

 Aleksa Milojević dve zlatne medalje (59. MMO i 35. BMO)
Aleksa Milojević dve zlatne medalje (59. MMO i 35. BMO) foto: Stefan Kojić

Zatim su se prisutnima obratili najbollji matematičari sveta Pavle Martinović i Aleksa Milojević koji su od strane DMS na poklon dobili časovnike i zahvalnice.

Ostalim đacima su takođe dodeljene zahvalnice i pokloni povodom osvojenih medalja na Olimpijadama, Evropskim i svetskim takmičenjima.

Pavle Martinović   je u 2018. godine osvojio tri medalje: dve zlatne (59. MMO i 35. BMO) i jednu srebrnu  medalju (30. IIO)
Pavle Martinović je u 2018. godine osvojio tri medalje: dve zlatne (59. MMO i 35. BMO) i jednu srebrnu medalju (30. IIO) foto: Stefan Kojić

Svečanost je završena dodelom zahvalnica za saradnju i dobročinstvo brojnim donatorskim i saradničkim institucijama.

1 / 6 Foto: Stefan Kojić

Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, NIS – Akcija “Energija znanja”, Microsoft - Beograd, FIS Global - Beograd, Mobilna telefonija Srbije, Rauh Koceljeva, Comtrade – Beograd,RTS - Beograd, SANU - Matematički institut, Matematički fakultet, Matematička gimnazija, OŠ "Mihailo Petrović Alas".

Najuspešniji đaci matematičke gimnazije
Najuspešniji đaci matematičke gimnazije foto: Stefan Kojić

Društvo matematičara SRbije je za sve prisutne organizovao i skroman koktel na kraju svečanosti.

BONUS VIDEO:

(J.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.