ZIMSKA AVANTURA ZA PAMĆENJE: Viteška akademija u Viminacijumu je najbolji izbor za vašu decu! (FOTO)
Viteška akademija u Viminacijumu je najbolji izbor za vašu decu!, Foto: Viteška akademija

edukacija i zabava

ZIMSKA AVANTURA ZA PAMĆENJE: Viteška akademija u Viminacijumu je najbolji izbor za vašu decu! (FOTO)

Cilj ovog kampa su razvoj socijalnih veština, odgovornosti, druželjubivosti, kreativnosti, negovanje vrlina, veština i tradicionalnih znanja i vrednosti kroz edukativne sadržaje

Objavljeno: 15:24h
Jovana Korica

Viminacijum, autentično rimsko nasleđe u srcu Evrope, u februaru mesecu ugostiće “Vitešku akademiju”. Kamp za decu biće organizovan od 03.02. do 10.02.2019., a deca ne samo da će da se zabave, nego će doživeti avanturu za pamćenje, i to u ulozi rimskih imperatora, celu jednu nedelju.

Deca uzrasta od 9 do 13 godina imaće priliku da razviju svoje potencija, vrednosti i veštine, ali i da prepoznaju iste kroz dobro organizovan program. Biće u mogućnost da uđu u razdoblje od pre dve hiljade godina, da se izoluju od svakodnevice, da prožive jednu istorijsku priču igrajući jednu od glavnih uloga u njoj – rimskih imperatora, i to sve na jedan aktivan, kreativan i stručno osmišljen način.

Jedan od glavnih organizatora ovog događaja je Udruženje za očuvanje starih zanata i veština “Beli orlovi”, koje poseduje višegodišnje bogato iskustvo u organizovanju viteških kampova, namenskih radionica, treninga i programa za decu.

Cilj ovog kampa su razvoj socijalnih veština, odgovornosti, druželjubivosti, kreativnosti, negovanje vrlina, veština i tradicionalnih znanja i vrednosti kroz edukativne sadržaje.

1 / 5 Foto: Viteška akademija

Pedagoško – mentorski tim biće organizovan tako da na petnaestoro dece bude jedan mentor – pedagog (prosvetni radnici, etnolozi, arheolozi, istoričari, bibliotekari, profesori fizičkog vaspitanja, treneri različitih sportskih disciplina). Deca će biti podeljena u grupe na osnovu ličnih interesovanja, kako bi se efikasno organizovale celodnevne aktivnosti.

Aktivnosti za decu obuhvataće školu mačevanja, školu tradicionalnog streličarstva, školu baratanja kopljem, školu jahanja (vožnja dvokolicama i čezama, saonicama…), kao i obilazak i upoznavanje sa arheološkim lokalitetom Viminacijum, avantura park Viminacijum – adrenalinska zabava. Osim edukativnih sadržaja koje angažuju one fizičke sposobnosti deteta, među aktivnostima naći će se i one koje razvijaju kreativnost dece: radionica mozaika, umetnička radionica crtanja i slikanja, radionica tradicionalnih zanata (kožarstvo, vez, kaligrafija, kovanje…), radionica tradicionalnih dečijih igara, radionica – pripovedaonica bajki, mitova, običaja, verovanja, poslovica, radionica pleas i muzike i radionica tkanja i ručnih radova.

Budući da je u vreme kada su živeli rimski imperatori sve zavisilo od discipline, deca će biti upoznata sa pravilima ponašanja koja će morati da primenjuju u danima svog boravka i učestvovanje u „Viteškoj akademiji“. Tako će postojati posebni znaci i zvuci koji npr. upućuju na to da je vreme za ustajanje. Sem toga, prvog dana boravka u kampu, deci će biti prezentovani svi oni sadržaji koji im stoje na raspolaganju, ali i dnevni raspored aktivnosti, igranja, zabave i radionica.

Deca će biti podeljena u grupe, a svaka grupa imaće svoje posebno obeležje u vidu majice, kape, amblema.

U narednim danima uz pomoć muzike, plesa, kostimografije, rekvizita i različitih zanata karakterističnih za davna razdoblja ljudske istorije deca će da otputuju i da se upoznaju sa rimskim vremenima na autentičan način.

1 / 5 Foto: Viteška akademija

Kao uspomene na doživljaje, avanture, ali i znanja koja će deca da ponesu s ovog mesta, deci će biti dodeljeni sertifikati.

Ideja tzv. “Viminacium avanture” koja će obilovati različitim sadržajima na lokalitetu Viminacijum jeste upravo edukacija zabavnog karaktera, kako za mlade, tako i za starije. “Viteški kamp” samo je jedna od niza aktivnosti koju iz uprave ovog kompleksa najavljuju za narednu, 2019. godinu. Tokom cele godine u Viminacijumu održavaće se rekreativna nastava, ekskurzije, izleti, seminari, kongresi, festivali i tim bilding, koji će biti upotpunjen bogatim programom sa preko 30 radionica, sportskim aktivnostima i drugim edukativnim i sportskim sadržajima koji su pažljivo organizovani za potrebe novih korisnika kampa.

Takođe, jedna od zamisli je i da Viminacijum avantura postane mesto multikulturalnosti, mesto na kome se intenzivira kulturološka razmena, odnosno mesto na kome će strani i domaći turisti imati priliku da dođu u kontakt, ali i da zajedno učestvuju u radionicama.

Ove godine po prvi put će u saradnji “Viteške akademije” i “Viminacium avanture” biti organizovan zimski kamp za decu, a po svom sadržaju biće jedan od ekskluzivnijih i neobičnijih u Srbiji.

Prijave za kamp za decu pod nazivom “Viteška akademija” počele su od 7.12.2018. godine a trajaće do popunjavanja kapaciteta.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.