TREBA IH OBESITI: Ovo su REAKCIJE BOŠNJAKA na oslobađajuću presudu vojnicima koji su silovali maloletnu Srpkinju!
BiH policija, ilustracija, Foto: Fonetap

iznenađeni?

TREBA IH OBESITI: Ovo su REAKCIJE BOŠNJAKA na oslobađajuću presudu vojnicima koji su silovali maloletnu Srpkinju!

Mnogi su bili brutalni!

Objavljeno:

Nakon što je presuda za silovanje maloletne Srpkinje 1993. godine, prema kojoj su osuđena trojica pripadnika Armije BiH, ukinuta i vraćena na početak, stigle su i reakcije. I to iz Bosne.

- Reakcije Bošnjaka na oslobađajuću presudu vojnicima BiH, koji su silovali maloletnu Srpkinju. Bezrezervna osuda sudske odluke i počiniliaca iz svoje nacije. Ima ljudi, ima nade, piše na Tviteru osobe koja je objavila komentare.

- "Treba ih javno obesiti", "silovanje u ratu je ratni zločin", "ovo je najgnusiji zločin", samo su neki od komentara.

Naime, Apelaciono veće suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu i naložilo da se otvori glavni pretres. Podsećamo, Veće odseka za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu Elvir Muminović i drugi, nakon održanog glavnog pretresa, izreklo je presudu kojom su optuženi Elvir Muminović, Samir Kešmer i Mirsad Menzilović proglašeni krivim za krivično delo ratnog zločina protiv čovečnosti.

Optuženi Elvir Muminović, Samir Kešmer i Mirsad Menzilović proglašeni su krivim što su za vreme rata i oružanog sukoba između Armije BiH i Vojske Republike Srpske, na području grada Sarajeva, kao pripadnici Armije RBiH, u maju 1993. godine izvršili silovanje maloletnice srpske nacionalnosti. Muminović je tada osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina, a Kešmer i Menzilović na po pet godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.