Garancijki fond AP Vojvodine: 15 godina uspešnog rada
Garancijki fond AP Vojvodine, Foto: Promo

Jubilej

Garancijki fond AP Vojvodine: 15 godina uspešnog rada

Garancijski fond je u poslednje dve godine značajno inovirao svoje konkursne linije

Objavljeno:

Garancijski fond AP Vojvodine obeležio je u petak, 14.decembra, 15. godina postojanja i rada. Tokom proteklih petnaest godina , Garancijski fond AP Vojvodine postao je značajna finansijska institucija, koja uspešno učestvuje u realizaciji programskih aktivnosti Pokrajinske vlade. Na svečanosti u prepunoj sali SNP –a, direktor Fonda,Đorđe Raković najavio je nove projekte i aktivnosti koji za cilj imaju poboljšanje poslovne klime u AP Vojvodini, povećanje broja zaposlenih i, naravno, osnaživanje poljoprivrednika i privrednika koji posluju na teritoriji Pokrajine.

- U narednoj godini nastavljamo da promovišemo aktuelne garantne linije ali i da kreiramo nove koje će biti operativne već početkom 2019. godine. Imajući u vidu to da je Novi Sad centar IT industrije, naredna linija biće podrška sektoru informacionih tehnologija, a zatim ćemo uvesti garantnu liniju kojom će biti obuhvaćena izvozno orjentisana preduzeća, kako bismo tim klijentima omogućili da unaprede svoje izvozne potencijale - najavio je direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, obraćajući se prisutnim gostima na svečanosti, istakao je da je uveren u to da će Garancijski fond i u 2019. godini nastaviti sa reformom svojih konkursnih linija, kako bi se na adekvatan način prilagodio zahtevima privrede u pokrajini.

foto: Promo

- Garancijski fond je u poslednje dve godine značajno inovirao svoje konkursne linije i generalno ih prilagodio potrebama vojvođanske privrede. Veoma je značajno što posebno prepoznaje poljoprivrednike Vojvodine i njihove potrebe, kao i IPARD program, čime je omogućio da naši poljoprivrednici lakše dođu do povoljnih garancija i tako realizuju značajne investicije za vojvođansku privredu - istakao je pokrajinski sekretar Vuk Radojević.

Garancijski fond AP Vojvodine je za 15 godina postojanja i rada izdao preko 1.700 garancija uz angažovani garantni potencijal od blizu 60 miliona eura. Našim poljoprivrednicima omogućena je kupovina preko 1100 hektara zemljišta, došli su u posed preko 1200 traktora, priljučnih mašina, kombajna i različite opreme koja je neophodna u poljoprivrednoj proizvodnji. Od ukupnog broja garancija, čak 80 odsto je bilo namenjeno poljoprivredi.

U proteklih petnaest godina rada, Garancijski fond je omogućio otvaranje 806 novih radnih mesta u oblasti ženskog preduzetništva, a u poslednje dve godine i mladih do 35 godina starosti. Pored toga, u oblasti nabavke opreme, omogućeno je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kreiranje još 400 novih radnih mesta.

Garantne linije koje su danas aktuelne, predstavljaju zaokruženu celinu privrednih i poljoprivrednih delatnosti: od konkursa za mlade preduzetnike i početnike u biznisu, preko start-ap kredita, pa do garantnih linija koje pokrivaju sve delatnosti u poljoprivredi, možemo reći da Garancijski fond direktno utiče na stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, odnosno i porast broja zaposlenih na teritoriji AP Vojvodine.

(Espreso.co.rs / D.G.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.