DEČIJA GRAJA OVDE SE NIJE ČULA GODINAMA! Opština Aranđelovac uložila 90 miliona u obnovu stare škole (FOTO) (VIDEO)
Rekonstrukcija OŠ "Milan Ilić Čiča" u Aranđelovcu, Foto: Stefan Kojić

VELIKI PROJEKAT OPŠTINE

DEČIJA GRAJA OVDE SE NIJE ČULA GODINAMA! Opština Aranđelovac uložila 90 miliona u obnovu stare škole (FOTO) (VIDEO)

Potpunom rekonstrukcijom, prostorije ove škole će od proleća 2019. godine moći da koriste učenici, kao i deca predškolskog i nižih uzrasta

Objavljeno: 16:52h
Bojana Kontić

Projekti opštine Aranđelovac u protekloj godini, uglavnom su se bazirali na rekonstrukciji i izgradnji zdravstvenih i obrazovnih institucija, a to je ono što su i građani ovog šumadijskog grada smatrali najpotrebnijim.

Na toj listi se našla i stara zgrada OŠ "Milan Ilić Čiča", koja je svoju funkciju izgubila pre 10 godina, kada je u njenoj neposrednoj blizini sazidan novi objekat.

Potpunom rekonstrukcijom, koja će biti završena do proleća 2019. godine, u prostorijama ovog objekta ponovo će se čuti dečija graja, a više od njih 80, imaće priliku da koristi potpuno nove prostorije ove ustanove.

1 / 7 Foto: Stefan Kojić

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović, rekao je za portal Espreso.co.rs da će ovaj objekat nakon rekonstrukcije, imati dvostruku namenu.

- Ovaj objekat će se koristiti za produžen boravak učenika i kao smeštaj za decu predškolskog i nižeg uzrasta - istakao je Radović i dodao da se uporedo s ovom rekonstrukcijom radi i rekonstrukcija glavnog vrtića "Duga", o čemu je Espreso već pisao. Više o tome možete pročitati OVDE.

1 / 4 Foto: Stefan Kojić

U objektu koji je sagrađen 1885. godine, prvobitno se nalazila OŠ "Svetolik Ranković", a kasnije i škola "Milan Ilić Čiča". Pored kompletne obnove škole, u dvorištu će biti izgrađena i dva nova sportska terena. Sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: REKONSTRUKCIJA VREDVA 3 MILIONA EVRA: Ovako danas izgleda centar Aranđelovca


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.