PARKING MESTO ZATRPANO SNEGOM, ALI MORA DA SE PLATI? Šta o tome kažu iz Parking servisa? (FOTO)
Parking / Ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

ozbiljan problem!

PARKING MESTO ZATRPANO SNEGOM, ALI MORA DA SE PLATI? Šta o tome kažu iz Parking servisa? (FOTO)

Trenutno mnogo građana ima primedbe na rad JKP Parking servis

Objavljeno:

Pojedini građani izrazili su žaljenje na rad JKP "Parking servis" i naveli da nije u redu naplaćivati parking mesto, ukoliko je isto neočišćeno.

Mnogobrojne primedbe i komentari zbog parking mesta koja su bukvalno zatrpana snegom stižu iz svih delova Srbije. Obimne padavine prave probleme vozačima, a još veće muke nastaju prilikom parkiranja, u stvari potrage za parking mestom koje je u većini slučajeva nemoguća misija.

Iz javnog preduzeća "Parking servis" nedavno su saopštili da je zimska služba ovog preduzeća spremno dočekala zimske padavine, koristeći raspoložive resurse, ljudstvo i mehanizaciju. Oni su naveli da snežni pokrivač uklanja oko 200 radnika i 4 multikar vozila sa specijalnom opremom.

Ipak, mnogi građani požalili su se da ne mogu čak ni ni da prepoznaju iscrtano parking mesto, te se upitali - zbog čega Parking servis naplaćuje parkiranje na neočišćenom parkingu?

Da li bi građani trebali da plaćaju parkiranje ukoliko je parking mesto prekriveno snegom, pitali smo ovo javno preduzeće.

Za Espreso.co.rs navode da su "ekipe zimske službe JKP "Parking servis" Beograd tokom proteklih dana uklanjali snežni pokrivač sa parking mesta u zoniranom području grada, kao i sa prilaza garažama i parkiralištima". Takođe, navode i da se "kontrola i naplata parkiranja u zoniranim delovima grada, obavlja na svim očišćenim parking mestima na kojima vozači mogu da parkiraju svoja vozila".

- Korisnici su obavezni da plaćaju komunalnu uslugu ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju da se takva usluga koristi. Ni jednim pravnim aktom nije propisano da se naplata komunalne usluge automatski obustavlja u slučaju snežnih padavina - kažu iz JKP "Parking servis" i dodaju da su javna parkirališta označena saobraćajnom signalizacijom.

- Vertikalna signalizacija je postavljena uvek na mestu ulaska u ulicu, kako bi vozači bili obavešteni da ulaze u tačno određeno zonirano područje u kome se parkiranje naplaćuje. Upravo vertikalnom signalizacijom (saobraćajni znak sa dopunskom tablom) je utvrđen režim parkiranja, obaveza plaćanja i dr. Postavljanje horizontalne signalizacije zavisi od saobraćajno-tehničkih, urbanističkih i dr. uslova. Horizontalnom signalizacijom na opštem parkiralištu može se označiti mesto i način parkiranja (podužno, koso, uspravno). U tom smislu snežne padavine ne utiču na režim korišćenja parkirališta - navode iz ovog preduzeća za naš portal.

Iz ovog JKP navode da radnici nastavljaju sa uklanjanjem snega, kako bi sva parking mesta bila dostupna korisnicima za parkiranje.

Dakle, plaćanje parkinga ne gine, bilo da sneg sa parking mesta očiste radnici, bilo da "lopatate" lično vi.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.