MALOLETNA TRUDNICA (12) VEĆ BILA UDATA! Tinejdžer (16) koji joj je napravio dete: Znao sam da će mi biti žena
Ilustracija, Foto: Shutterstock

jeza

MALOLETNA TRUDNICA (12) VEĆ BILA UDATA! Tinejdžer (16) koji joj je napravio dete: Znao sam da će mi biti žena

Obavešten i centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima

Objavljeno:

- Moju nevenčanu suprugu su tri puta oduzimali od mene i smeštali je u hraniteljsku porodicu, ali je ona uvek bežala i vraćala mi se. Sada su je ponovo odveli, i od nje nema ni traga ni glasa. Ona je u četvrtom mesecu trudnoće. I samo se bojim da joj, kada se porodi, ne uzmu bebu. Ne bih mogao da živim sa tim.

Ovako, za "Novosti", uz pristanak svojih roditelja, majke Marine i očuha Tarzana, govori maloletni D. Dž. (16), čija je vanbračna žena N. H. (12) u četvrtom mesecu trudnoće. Ona je odvedena od njega i smeštena u hraniteljsku porodicu.

- N. H. i ja smo se posredstvom Fejsbuka upoznali početkom godine - priča dečak i dodaje da je ona tada sa majkom živela u selu Osenica, kod Trstenika.

D. Dž. kaže da je devojčica već bila udata u Paraćinu, ali da je posle 15 dana pobegla od muža i vratila se majci. On dodaje da su se njih dvoje upoznali slučajno.

- Nakon dva, tri meseca dopisivanja, ja sam je pitao da li želi da dođem kod nje da se upoznamo. Pristala je, pa sam otišao tamo. Čim sam je video, znao sam da će mi biti supruga. Prespavao sam u Osenici, a sutradan sam pitao njenu majku da mi dozvoli da se oženim N. H. i ona nam je dala pristanak - kaže on.

Početkom maja doveo je N. H. u svoju kuću na periferiji Knjaževca.

- Tada su me pozvali u ovdašnji Centar za socijalni rad da dam neku izjavu u vezi sa mojom sestrom. Ja sam se tada "izleteo" i kazao im da sam se oženio devojkom četiri godine mlađom od mene. Onda su mi oni rekli da zakon to ne dozvoljava. Ubrzo su došli policajci i odveli moju suprugu - kaže on.

Ispostavilo se da je smeštena u okolini Knjaževca. Posle nekoliko dana je pobegla i vratila se D. Dž.

- Nakon što se moja N. H. vratila kući, mi smo nastavili da živimo zajedno, a ona je, u međuvremenu, ostala u drugom stanju. Čuo sam da će socijalni radnici ponovo da dođu da je uzmu od mene, pa smo moja nevenčana supruga i ja otišli kod njene majke u Osenicu - priča tinejdžer.

Međutim, tamo ih je pronašla policija. Protiv D. Dž. je tada podneta prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo obljube nad detetom, a N. H. je opet smeštena u hraniteljsku porodicu, ovaj put u okolini Kraljeva.

- Policajci su došli i stavili mi lisice. Moja supruga je plakala i molila ih da nas ne razdvajaju. Kazala im je da je trudna i da želi da mi rodi dete, ali je oni nisu ni slušali. Mene su, vezanog, sproveli od Trstenika do Knjaževca - kaže on.

N. H. je opet pobegla, i vratila se majci. Pozvala je D. Dž. i kazala mu da dođe po nju.

- Ali, kada sam ja stigao, moja supruga je bila oduzeta majci i opet smeštena u hraniteljsku porodicu, ovaj put u okolini Trstenika. Ja sam se vratio u Knjaževac, a posle nekoliko dana je N. H. opet pobegla iz hraniteljske porodice i došla kod mene - priča dečak.

Policija je ponovo interevenisala i opet su odveli N. H.

- To je bilo pre desetak dana i ja više nisam ni čuo ni video N. H. Mi se volimo i želimo da se uzmemo, čim nam to zakon bude dozvolio. Sada se samo bojim da će mi uzeti dete i smestiti ga u neku hraniteljsku porodicu - dodaje D. Dž.

Njegovi roditelji žele starateljstvo nad maloletnicom

Majka Marina i očuh Tarzan pružaju podršku dečaku i kažu da su spremni da preuzmu starateljstvo nad N. H.

- Dobra mi je snaha. Ja sam socijalnim radnicima kazala da ću se starati o njoj dok zakon ne odobri da se moj sin i ona ne uzmu. Ja sam potpuno sigurna da će N. H. opet pobeći i vratiti se kod nas - kaže Marina.

Obavešten i centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima

Centar za socijalni rad u Trsteniku je trudnu devojčicu N. H. (12), iz Paraćina, i njenog nevenčanog muža D. Dž. (16), iz Knjaževca, prvi put evidentirao 3. decembra ove godine. Kako je predočeno za "Novosti", tek tada maloletna trudnica dolazi pod njihovu nadležnost i oni je smeštaju kod hranitelja.

- Pored nadležnog ministarstva, obavestili smo i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, jer treba da se ispita istorija slučaja - navode u CZSR Trstenik.

S podacima iz kojih hraniteljskih porodica je devojčica eventualno bežala ranije, u Trsteniku nisu upoznati. Imaju informaciju u vezi sa tim da su oboje 26. novembra dali izjave Centru za socijalni rad u Knjaževcu. Tamo je bila i njena biološka majka, koja trenutno sa vanbračnim suprugom živi u okolini Trstenika.

- Ni devojčica ni majka nikada nisu bile naše korisnice, niti imaju prebivalište na teritoriji opštine Trstenik. Kada su nam maloletnici rekli da žele da žive zajedno, odmah smo o tome obavestili policiju i tužilaštvo - navode, za "Novosti", u CZSR u Trsteniku i dodaju:

- Utvrđeno je da se na krivičnoj prijavi obljube već radi u Knjaževcu. Tada su po dečaka došli njegovi roditelji, a devojčicu smo smestili kod hranitelja u Ribnicu.

Maloletna trudnica, međutim, već 11. decembra beži, i policija u Kraljevu raspisuje objavu. Nađena je sa momkom u Medveđi, posle čega se kratko zadržava kod drugih hranitelja u Trsteniku, odakle ponovo beži.

- Onog trenutka kada se devojčica kod nas pojavila pre dve nedelje sve smo uradili po propisima. N. H. je prvi put dobila JMBG početkom decembra - objasnili su u CZSR u Trsteniku.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.