ODRŽANA SKUPŠTINA OPŠTINE ARANĐELOVAC: Ovo su glavni projekti za 2019. godinu!
Sednica Skupštine opštine Aranđelovac, Foto: Privatna arhiva

važni projekti i u narednoj godini!

ODRŽANA SKUPŠTINA OPŠTINE ARANĐELOVAC: Ovo su glavni projekti za 2019. godinu!

Predsednik opštine Bojan Radović u obrazlaganju budžeta rekao je da će u narednoj godini biti uložena velika sredstva u investicije i kapitalne projekte

Objavljeno: 12:56h

Na jučerašnjoj 6. sednici Skupštine opštine Aranđelovac većinom glasova prisutnih odbornika usvojena je Odluka o budžetu za 2019. godinu.

U skladu sa zahtevima građana, najvažniji projekti za sledeću godinu će biti rešavanje problema pasa lutalica, ozelenjavanje i asfaltiranje u seoskim mesnim zajednicama

Predsednik opštine Bojan Radović u obrazlaganju budžeta rekao je da će u narednoj godini biti uložena velika sredstva u investicije i kapitalne projekte. Istakao je da će dodatno oko 2 milijarde dinara biti izdvojeno za ulaganja van budžetskih sredstava kroz razne projekte preko nadležnih Kancelarija Vlade Republike Srbije.

Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac
Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovacfoto: Stefan Kojić

Na početku sednice priložene su odbornicima izjave o odricanju mesečne naknade u korist lečenja sugrađanina Nikole Pavlovića uz napomenu da ko želi to može učiniti. Predsednik opštine rekao je da želi da izdvoji sredstva najmanje u visini odborničke naknade, a kazao da će lokalna samouprava donirati mnogo više od toga: "Priča se da nismo pomagali za lečenje dece: dali smo sredstva za lečenje našeg sugrađanina Vasilija Pantelića i Gorice Živković. U stalnoj smo komunikaciji sa roditeljima malog Nikole Pavlovića i svim nadležnim službama: lekarima i ministarstvima. Velika je verovatnoća da će preko Fonda biti isplaćena sredstva, čekamo proceduru. Ukoliko ne bude preko Fonda mi ćemo dati iz budžeta koliko bude trebalo. Na žalost, imamo još bolesne dece, tom nizu nema kraja, više od 20 obolelih od karcinoma dobija pomoć od Opštine. Svima pomažemo i svima ćemo pomoći. To je poruka koju šaljemo sa govornice i iza nje odgovorno stojimo," poručio je predsednik opštine Radović.

Načelnica za finansije Marina Ivanović obrazložila je Odluku o Budžetu za 2019. godinu. Ona je odgovorila je na pitanje odbornika Slobodana Jaredića o raspodeli sredstava za socijalna davanja i reklada nije moguće ta sredstva preusmeriti za lečenje bolesnih sugrađana, već će takva davanja biti opredeljena preko drugih budžetskih sredstava.

Javnost je upoznata sa podatkom da je broj nezaposlenih sa 5800, sada pao na 4040 nezaposlenih lica. To je jasno obrazloženo povećavanjem poreza na zarade, suficitom u spoljnoj trgovini i drugim parametrima.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: VAŽNA GODINA ZA ARANĐELOVAC: Izgrađen najsavremeniji poliklinički centar u ovom delu Srbije!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.