BOLJI USLOVI ZA NAJMLAĐE: U toku rekonstrukcija vrtića "Duga" u Aranđelovcu
Rekonstrukcija vrtića "Duga" u Aranđelovcu, Foto: Privatna arhiva

RADI SE PUNOM PAROM

BOLJI USLOVI ZA NAJMLAĐE: U toku rekonstrukcija vrtića "Duga" u Aranđelovcu

Ovo je još jedan u nizu velikih projekata koje Opština Aranđelovac realizuje u saradnji sa nadležnim Kancelarijama Vlade Republike Srbije

Objavljeno: 12:57h

U opštini Aranđelovac su radovi na rekonstrukciji vrtića "Duga" u punom jeku, a u dogradnju predškolske ustanove biće uloženo više od 23 miliona dinara.

U sklopu dva projekta, za koje polovinu sredstava izdvaja Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku, a drugu polovinu lokalna samouprava, biće urađena nadogradnja postojećeg objekta, nove prostorije, krov, izolacija, fasada, stolarija, pločice, struja.... Drugi projekat obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u objektu. Rok za završetak radova je 4 meseca, a nakon toga obezbediće se uslovi za proširenje kapaciteta ove predškolske ustanove.

Više od 300 dece koja pohađaju ovu ustanovu imaće znatno bolje uslove, a dogradnjom postojećeg objekta dobiće se prostor za dodatnih oko 70-oro mališana.

1 / 10 Foto: Privatna arhiva

Ovo je još jedan u nizu velikih projekata koje Opština Aranđelovac realizuje u saradnji sa nadležnim Kancelarijama Vlade Republike Srbije.

Opština Arandjelovac obezbedila je više od 20 miliona dinara za rekonstrukciju Vrtića Duga- 11 miliona iz lokalne kase i 9 miliona iz Ministarstva za lokalnu samoupravu i državnu upravu.

Kako kažu u nadležnom odeljenju opštine Aranđelovac, dodatnih 400 m2 će biti dovoljno za još do 85 mališana, a obezbeđena su i sredstva od 4.000.000 za rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže u postojećem objektu.

Inače, ukupan broj dece u 7 aranđelovačkih vrića je oko 1200, što je za 200 više nego prethodnih godina. Preuređenjem i dogradnjom PU "Duga" i rekonstrukcijom stare zgrade škole "Milan Ilić Čiča" dobiće se znatno veći kapacitet za decu koja su na listi čekanja na upis u predškolske ustanove.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: NOVI SJAJ KULTNE SALE VOC U ARANĐELOVCU: Donedavno ruiniran objekat, ponovo spreman za sportske aktivnosti!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.