BOLESNIMA OD RAKA NAPLAĆUJU OVERU ZA POVRATNU KARTU: Ma, šta to radi ova srpska kompanija?!
Niš ekspres uz povratne karte traži plaćanje overe, Foto: Privatna arhiva

strašno

BOLESNIMA OD RAKA NAPLAĆUJU OVERU ZA POVRATNU KARTU: Ma, šta to radi ova srpska kompanija?!

Ilićeva smatra da je to potpuna neposlovnost i jedna vrsta nepotrebnog nameta

Objavljeno:

Niš ekspres naplaćuje overu povratnih karata, i to pacijentima obolelim od karcinoma, koji svakodnevno odlaze na terapije iz Aleksinca u Niš. Ovu informaciju našoj redakciji, kao i fotografije peronskih i povratnih karata poslala je Vesna Ilić, predsednica udruženja "Ljubav, vera, nada", koje okuplja obolele od karcinoma.

Ilićeva smatra da je to potpuna neposlovnost i jedna vrsta nepotrebnog nameta, jer oboleli moraju svakodnevno, uz povratnu kartu da daju dodatni novac.

- Zbog prirode bolesti oboleli svakodnevno na terapiju, iz Aleksinca odlaze u Niš. Najveći broj putuje Niš ekspresom i plaćaju povratne karte koje koštaju 450 dinara. Problem je u tome što kada se pacijenti vraćaju za Aleksinac, iako imaju povratnu kartu Niš ekspresa, ne mogu da uđu na peron ako ne plate 60 dinara, overu karte. Dakle Niš ekspresu smo poklonili poverenje, uzeli povratnu kartu, dali novac unapred, i sad kada treba da udjemo na peron i da se vratimo kod kuće, moramo da platimo 60 dinara. Smatram da je to potpuna neposlovnost i jedna vrsta bespotrebnog nameta - rekla je Ilićeva.

foto: Privatna arhiva

Ona kaže da, iako će neko pomisliti da iznos od 60 dinara nije tako visok, realnost je drugačija.

- Oboleli od karcinoma su najčešće u obavezi da idu svakodnevno na terapiju, uz to mnoge lekove moraju da kupe, a s druge strane i određena snimanja moraju da obave kod privatnika zbog dugih lista čekanja, tako da je obolelima svaki dinar koji ne moraju da daju, od velikog značaja. Pojedini putnici putuju Sokoprevozom, ali i sa njima je ista situacija, Niš ekspres i njima naplaćuje povratnu kartu sa dodatnih 60 dinara za overu. To je jedini način da se uđe na peron autobuske stanice Ilićeva, i apeluje na nadležne na autobskoj stanici u Nišu da uvaže ovu primedbu.

foto: Privatna arhiva

Ona smatra da se radi o jednom zaista bezobraznom poslovnom potezu.

- U svakoj prodaji usluga se poverenje putnika nagrađuje a ne kažnjava. Kupovina povratne karte je jedna vrsta unapred ukazanog poverenja prevozniku, a s druge strane i osiguranje primljenog novca unapred - kaže ona.

foto: Privatna arhiva

Kontaktirali smo sa Niš ekspresom, međutim, do objavljivanja ovog teksta nisu nam se javili.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.