DEČJA BANDA HARA SUBOTICOM: Kradu, biju i ne može IM NIKO NIŠTA
Deca koja ne prezaju ni od čega, Foto: EPA/ Giannis Papanikos

Šokantno

DEČJA BANDA HARA SUBOTICOM: Kradu, biju i ne može IM NIKO NIŠTA

Ova grupa ne preza ni od koga, i ni od čega i u pljačku, otimanje nakita i torbi ili novca kreću usred bela dana, i to pred brojnim svedocima

Objavljeno:

Danijela J. prijavila je subotičkoj policiji napad i pokušaj otimanja ranca, a oni koji su hteli da je opljačkaju u blizini centra grada već su od ranije poznati policiji.

Subotičanku je pokušala da opljačka grupa dece, među kojima ima i onih od desetak godina, ali i mlađih i starijih tinejdžera. Danijela J. je uspela da zadrži svoju torbu i izbegne veće posledice, ali su drugi Subotičanima ostali bez ličnih stvari i novca, a pritom zadobili i povrede.

Incident se, priča za Blic Danijela J, dogodio dok je na ulici bilo ljudi. Ova grupa ne preza ni od koga, i ni od čega i u pljačku, otimanje nakita i torbi ili novca kreću usred bela dana, i to pred brojnim svedocima.

Osetila sam da mi neko vuče torbu sa ramena. Okrenula sam se i ugledala nisku osobu. Na tren sam pomislila da je to moj mlađi sin i da se šali sa mnom, ali sam shtavila da je reč o dečaku kog ne poznajem i koji ima oko 10 godina. Jako je vukao ranac i već mi je torba bila na laktu kada sam shvatila da želi da je ukrade. Bio je najmlađi u velikoj grupi, koja se nalazila oko njega. Od šoka, straha, ali i besa i nemoći počela sam da vičem na njih. Ostali su tada samo prošli i on je pustio moju torbu. Srce mu je jako lupalo. Mnogo sam se uplašila, šok koji sam preživela će me dugo pratiti, a oni su se glasno smejali - kaže Danijela J.

Prešla je na sredinu šetališta i odmah pozavla policiju.

Jedva sam uspela da ispričam šta se dogodilo. Bilo je užasno poražavajuće kada su mi u telefonskom pozivu rekli da, nažalost, ne mogu ništa da učine, jer su u pitanju maloletnici, a oni punoletne kada uhapse, oni brzo nastave po starom. Takođe, znam da su dvojica iz te grupe pre mesec dana bili uhapšeni i već su napolju. To je zasita strašno i nedopustivo. Na sreću, ja sam od svih sugrađana koji su bili na meti ove grupe najblaže prošla. Sada se stalno okrećem na ulici i u strahu sam i za decu. Za ime Boga, da li postoji nešto što može da ih zaustavi? - pita Danijela.

Subotičani pamte i napad ovih huligana u naselju Prozivka.

Čovek je bio u menjačnici i verovatno su ga pratili, jer kada je zamenio novac, jedan ga je na ulici uhvatio za ruke, drugi ga je opljačkao i još ga je udario, pa je čovek pao. Znam i za slučaj žene kojoj su toliko vukli laančić s vrata, da je izgledalo kao da je neko davio. Bila je plava - seća se jedna Subotičanka i dodaje da je tetka njenog supruga vozila bicikl, kada su je gurnuli sa njega i ukrali joj torbu, dok su starijoj poznanici za kratko vreme ukrali lančić, a zatim novčanik.

Na sve prijave građana policija je reagovala. Mnogo puta je saopšteno da su uhapšeni i kradljivci nakita i drugih ličnih predmetea, međutim, ova grupa i dalje radi po svom.

Šta bi se desilo da neko od nas tako postupi? Rekla sam policijacu da sada ima sve moje podatke i ako neko bude napao moju de u, sigurno neću sedeti skrštenih ruku - zaključuje Danijela J.

U nekoliko ulica u samom cetru grada zaposleni u prodavnicama čestu su svedoci "čeke".

- Stoje ispred prodavnica i čekaju starije ljude da bi ih opljačkali. Kada mogu, izađem napolje i gledam ih, nakon čega se oni udalje, ali ne možemo stalno da motrimo na njih. I sami se osećamo nezbedno - kaže Subotičanka zaposlena u jednoj trgovini u Ulici Dimitrija Tucovića

Bonus video: Reklama Gorenje ariel lenor 17sec

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.