ČEKA NAS NAJVEĆI SNEG JOŠ OD 2012. godine: Prognoza za vikend vam se neće dopasti, OVO JE NAJVAŽNIJI APEL
U Beogradu se očekuje od 10 do 30 centimetara snega, a na višim delovima grada i oko 40 centimetara, Foto: Filip Plavčić

ciklon sa mediterana

ČEKA NAS NAJVEĆI SNEG JOŠ OD 2012. godine: Prognoza za vikend vam se neće dopasti, OVO JE NAJVAŽNIJI APEL

Širom Srbije napadaće od 10 do 30 centimetara snega, a negde čak i pola metra

Objavljeno:

Za vikenda će širom Srbije napadati od 10 do 30 centimetara snega, a negde čak i pola metra, što je najviše snega još od ledene 2012. godine!

Ovo za beogradske medije prognozira čuveni meteorolog Đorđe Đurić i objašnjava odakle nam odjednom stiže tako puno snega.

- Sa zapadnog Mediterana, pa preko centralnog dela, premešta se ciklon koji dalje ide na istok i donosi nam snažnu oblačnost koja je već zahvatila veći deo zemlje. Sneg pada širom Srbije, osim na jugoistoku zemlje i u delovima Pomoravlja gde sada ima kiše i susnežice koja će postepeno preći u sneg. Sneg će padati sve do nedelje uveče, pa će u nekim delovima zemlje dostići i pola metra - priča Đurić.

U Beogradu se očekuje od 10 do 30 centimetara snega, a na višim delovima grada i oko 40 centimetara. Suprotno ranijim prognozama, padaće i u ponedeljak i utorak sledeće nedelje.

U ponedeljak će prepodne biti suvo, a poslepodne ponovo sledi naoblačenje sa snegom koji će nastaviti da pada i tokom većeg dela utorka. Tokom ostatka sedmice očekuje se prestanak padavina uz blago otopljenje - napominje Đurić.

Naime, temperatura će tokom vikenda i početkom nedelje uglavnom biti oko nule. U Timočkoj i Negotinskoj krajini očekuje se i ledena kiša. S obzirom na to da će izostati veliki minus, biće puno bljuzgavice, pa se građanima savetuje oprez na ulici i putevima.

- Od četvrtka temperatura će preći nula stepeni, ali ne mnogo. Najviša temperatura kretaće se oko pet stepeni, što i ne treba da čudi. Ipak je stigla zima - uz osmeh zaključuje čuveni meteorolog.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.