DANAS ĆE SE ZABELETI CELA SRBIJA! Kritični su naredni sati, zna se i kad TAČNO počinje MEĆAVA!
Prvi snežni talas očekuje se već oko 14 časova, Foto: Fonet

vremenska prognoza

DANAS ĆE SE ZABELETI CELA SRBIJA! Kritični su naredni sati, zna se i kad TAČNO počinje MEĆAVA!

U Beogradu će biti oblačno, posle podne, uveče i noću sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača

Objavljeno: 09:13h

Haos od ovog vikenda napraviće dugo najavljivani sneg. U narednim satima temperatura u gradovima biće idealna za formiranje snežnog pokrivača, a padavine će se nastaviti i tokom vikenda.

Prve pahulje počinju oko 14 časova, a potom i u ostalim gradovima u Srbiji. Sneg će padati do kraja dana, ali i u subotu i nedelju. U nedelju popodne formiraće se pokrivač od čak 20 centimetara snega.

- U centralnim i južnim predelima ponegde se očekuje pojava kiše koja će se lediti na tlu - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Iz RHMZ-a najavljuju da će danas u Srbiji biti oblačno, mestimično sa snegom koji će uveče i tokom noći zbog kratkotrajnog porasta temperature u južnim i centralnim predelima prelaziti u kišu koja će se ponegde i lediti pri tlu.

foto: RHMZ

Prema njihovim podacima, prvi snežni talas očekuje se već oko 14 časova, a to znači da će, sudeći po prognozi za ceo vikend, jaka hladnoća i sneg rasti iz sata u sat.

foto: RHMZ

Na severu Srbije pre podne suvo uz postepeno naoblačenje, posle podne oblačno sa snegom. Formiranje manjeg snežnog pokrivača očekuje se na severu i zapadu zemlje.

Vetar slab i umeren jugoistočni, krajem dana na jugu Banata i u donjem Podunavlju u pojačanju. Jutarnja temperatura od -5 do 0 C, najviša dnevna od 0 do 6 C.

U Beogradu će biti oblačno, posle podne, uveče i noću sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.