POLOVNJAK MOŽE DA BUDE MAČKA U DŽAKU: Čuli ste za polovne gume od 10 evra? Šta o tome kaže STRUČNJAK?
Stručnjak za bezbednost u saobraćaju Damir Okanovic naglašava da postoji rizik kod kupovine polovnih guma, Foto: Stefan Kojić, Printscreen Youtube/N1

Mišljenje stručnjaka

POLOVNJAK MOŽE DA BUDE MAČKA U DŽAKU: Čuli ste za polovne gume od 10 evra? Šta o tome kaže STRUČNJAK?

Automobilska guma lepa na oko, sa izraženom šarom ne znači da je guma dobra. Postoji niz skrivenih mana koje kupac ne može videti golom okom

Objavljeno:

Tekst o čoveku koji putem oglasa prodaje polovne gume za 10 evra izazvao je veliku polemiku da li je to legalno i koliko su te gume zapravo bezbedne.

- Čini se da su cene novih pneumatika u nekom padu u odnosu na prošlu godinu. Ne znam koja je realna cena polovnih pneumatika, ali generalno bez obzira na cenu polovni pneumatici su takozvana mačka u džaku, kaže Damir Okanović, stručnjak za bezbednost u saobraćaju.

Prema njegovim rečima automobilska guma lepa na oko, sa izraženom šarom ne znači da je guma dobra. Postoji niz skrivenih mana koje kupac ne može videti golom okom. Iako lepa i jako dobro očuvana, može biti deformisana što se neće primećivati dok se pneumatik ne stavi na vozilo.

- Guma može biti i zastarela, odnosno da joj je prošao rok trajanja, jednostavno ima mnogo faktora koji mogu uticati na to da polovni preumatik bude loš, što ne znači da je svaki u lošem stanju.

Kupovina polovnih automobilskih guma, bilo preko oglasa ili na drugim mestima u sebi svakako nosi određenu dozu rizika. Savetuje se siguran kontakt i detaljan pregled gume pre njene kupovine kako bi bili u potpunosti sigurni da niste žrtva prevare.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.