PRODAJU HLEB NA KRIŠKU I GRAME! Građani nemaju novca za PARČE HLEBA, dotakli smo DNO!
Hleb, Foto: Profimedia

život na komad

PRODAJU HLEB NA KRIŠKU I GRAME! Građani nemaju novca za PARČE HLEBA, dotakli smo DNO!

Kkriza je sve veća, obični građani žive na rubu egzistencije, novca ima premalo ili ga nema uopšte

Objavljeno: 15:11h

Društvenim mrežama počela je da se deli fotografija koja je izazvala mnoštvo negatvnih reakcija. Naime, fotografija iz jednog prodajnog objekta na kojoj se vidi hleb isečen na kriške, a ispod zalepljena cena s napisom "komad 5.00 dinara", ponovo je pokrenula pitanje opstanka građana i bede s kojom se većina suočava.

Korisnici društvenih mreža zaključili su da je pomenuta fotografija u stvari dokaz kako zapravo narod u Srbiji živi, odnosno preživljava. I dok su jedni podsetili da deveesetih građani nisu imali novca da kupe ni krišku, drugi su napomenili da je prodaja na komad samo pokazatelj siromaštva određenog broja ljudi.

Valja naglasiti da je priča o prodaji hleba na komad dospela u žižu javnosti pre nekoliko godina, ali kao i dosad, sve je ostalo slovo na papiru (u ovom slučaju, na društvenim mrežama).

Ipak, ovaj "trend" se nastavio i u 2018. godini. U stvari, sada se prešlo na grame, pa je tako društvenim mrežama počela da se širi fotogtafija nastala u jednom supermarketu, koji je kako bi se približio najsiromašnijim potrošačima napravio "akciju", po kojoj 100 grama hleba košta 9.99 dinara.

foto: Printscreen / Twitter

Srpski potrošač može lakše da podnese manje iznose, te trgovci iz tog razloga pribegavaju prodaji na komad, smatraju pojedini.

Praksa koja je pre dve godine uvedena u marketima, da se cene u vitrinama sa suhomesnatim proizvodima iskazuju na 100 grama, a ne po kilogramu, ide u prilog toj činjenici.

Osim hleba, na komad se prodaje voće i povrće, pelene, lekovi...

U apotekama je postala praksa da kupci uzimaju po jednu kesicu preparata protiv prehlade, ili jednu tablu analgetika. Pre nekoliko godina prodavle su se i cigarete na komad.

Koliko god delovalo neobično, građani su primorani da štede na najosnovnijim proizvodima i to je realnost sa kojom se sudaramo svakog dana.

Kriza je sve veća, obični građani žive na rubu egzistencije, novca ima premalo ili ga nema uopšte, te slika Srbije u kojoj se živi "na komad" nije iznenađnje, složićete se,

Kakav je Vaš stav o ovoj temi? Pišite nam u koemntarima.

BONUS VIDEO: U senci - Zaboravljeni anđeli

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.