OVOM MONSTRUMU ALBANCI DANAS ODAJU POČAST: Živojin Milić iz Obilića je žrtva koju NE SMEMO DA ZABORAVIMO!
Mujo Krasnići, Foto: Printscreen / Youtube

šta reći...

OVOM MONSTRUMU ALBANCI DANAS ODAJU POČAST: Živojin Milić iz Obilića je žrtva koju NE SMEMO DA ZABORAVIMO!

Kuršumlijski advokat Ivan Maksimović odlučan da ubice svog dede izvede na sud

Objavljeno:

Kao što se bori za svoje klijente, Ivan Maksimović (30), advokat iz Kuršumlije, kaže da će učiniti sve da pravda stigne i ubice njegovog dede Živojina Milića (64) iz Obilića, ubijenog 17. juna 1998. na Kosovu. Otkrivši tragove koji vode do zločinaca, on planira da, osim domaćem pravosuđu, krivičnu prijavu protiv ubica uputi i Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu.

- Toga dana, godinu dana pre ratnih sukoba na Kosmetu, pripadnici zločinačke organizacije OVK, naoružani i u uniformama, zaustavili su autobus koji je prevozio civilno stanovništvo, u kojem je moj deda bio jedini Srbin. Autobus, kojim je upravljao Nazmija Gaši iz Obilića, zaustavljen je u selu Leskovčić. Mog dedu su izvukli iz autobusa sa uperenim cevima i svezanog ga odveli do sela Trnavce, u opštini Srbica, u neposrednoj blizini regionalnog puta Kosovska Mitrovica - Peć, gde su ga usmrtili pucavši mu iz blizine u leđa - priča Ivan, koji se ne odvaja od slike koju je u trenutku ubistva njegov deda nosio sa sobom, u džepu sakoa. Kroz sliku je prošao jedan od hitaca.

Maksimović kaže da u pripremljenoj dokumentaciji navodi tragove do ubica svoga dede. Kaže da je u to vreme na prostoru Leskovčića i ostalih sela u opštini Obilić na području Čičavice, ogrankom OVK rukovodio Arif "Muja" Krasnići iz Sibovca, inače, osnivač terorističke grupe „Hakaret“, koji je prema Maksimovićevim saznanjima, nekoliko dana kasnije rukovodio kidnapovanjem desetorice srpskih rudara sa površinskog kopa „Belaćevac“, pišu Novosti.

I dok ističe da se, ukoliko pravosudni organi to žele, svi njegovi navodi mogu proveriti, Maksimović opominje da neće odustati dok ubice njegovog dede ne stigne zaslužena kazna. UBILI I GROBLjE

- Iako sam pažljivo pripremao svu dokumentaciju i ubistvo dede preživljavao svaki put dok sam tragao za određenim podacima, dodatno teško bilo mi je pre nekoliko dana, kada sam na groblju u Obiliću pokušao da nađem njegov grob. Spomenici su polomljeni, sve je zaraslo u korov i gotovo je nemoguće pronaći traženi grob. Naši najmiliji su, tako, još jednom ubijeni - priča Maksimović.

U isto vreme, ubicama Ivanovog dede otkriva se spomen ploča. Naime, Muji Krasnićiju i 40 drugih članova danas će dobiti spomen ploča.

Tako je saopštio OVL OVK, najavljujući da će otkrivanje spomen ploča biti obavljeno u Gorozhubu u Prizrenu.

"U organizaciji OVL OVK, SHIL UCK i SHFD UCK, u Gorozhubu u Prizrenu, održaće se inauguracija kompleksa i otkriti spomenici saboraca i 41 mučenika nacije (Muje Krasniki i 40 drugih saboraca)", stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs / Novosti / indeksonline.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.