Zaplena imovine zbog Julija Cezara: Kazna zbog nevraćene knjige ostala mu i kada ju je vratio (FOTO)

bizarna pravna zavrzlama

Zaplena imovine zbog Julija Cezara: Kazna zbog nevraćene knjige ostala mu i kada ju je vratio (FOTO)

Knjiga o Juliju Cezaru dovela je sudske izvršitelje na vrata jednog Beograđaninu...
Objavljeno:

Beograđanin B.R. je, u Biblioteci grada Beograda 2011. godine, pozajmio knjigu koju nije vratio na vreme. Iz biblioteke su mu slali upozorenja i opomene, a svaki dan držanja knjige koštao ga je 10 dinara. Trk u knjižare: Italijanski bestseler Paola Sorentina sad i u Srbiji! - Nakon mesec dana poslali smo mu prvu opomenu, a posle dva drugu. Nije se javljao i nakon šest meseci smo ga tužili zato što nije na vreme vratio knjigu i platio penale - kažu u Biblioteci grada. B.R. je knjigu o Juliju Cezaru vratio tek nakon dve godine 2013. i izmirio sav dug.

- Kada nam je sve isplatio dali smo mu potvrdu. Pretpostavljamo da tu potvrdu nije odneo u javno gradsko pravobranilaštvo, čime bi praktično prekinuo spor. Sada mu izvršitelji dolaze na vrata zbog sudskih troškova. Kod nas je sve regulisao - kažu u biblioteci. Javno pravobranilaštvo Beograda je na adresu na kojoj je B.R. bio prijavljen, pre nego što se odselio u inostranstvo, krajem avgusta 2014. poslalo rešenje u kom ga obaveštavaju da se na osnovu pravosnažnog i izvršnog rešenja Prvog osnovnog suda dozvoljava izvršiteljima da "popisom, procenom i prodajom" pokretnih stvari koje su u njegovom vlasništvu naplati 10.500 dinara.
Dužnik o tome pojma nije imao, jer niko nije ni pokušao da u njegovom odsustvu podigne pošiljku koja mu je upućena. Izvršitelji su ga se opet setili i sada su rešeni da ipak naplate nepostojeći dug za Julija Cezara: 10.500 za knjigu, odnosno sudske troškove, a 6.000 (plus nagrade) za trud izvršitelja. (Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.