LIČNE PRIČE USPEŠNIH LJUDI: Predavanja POSLOVI #ZA5 iz oblasti marketinga
Mali broj nezaposlenih mladih se dodatno edukuje dok traži posao, Foto: Promo

edukacija

LIČNE PRIČE USPEŠNIH LJUDI: Predavanja POSLOVI #ZA5 iz oblasti marketinga

Veliki nacionalni projekat za osnaživanje i edukaciju mladih Budućnost #za5 ima za cilj da prvenstveno, promeni ovu statistiku nabolje 

Objavljeno: 11.12.2018. 15:33h
  • 1

Pronalaženje posla u trenutnim ekonomskim uslovima predstavlja veliki izazov za studente i diplomce bez radnog iskustva, ali statistika kaže da se veoma mali broj nezaposlenih mladih dodatno edukuje dok traži posao.

Veliki nacionalni projekat za osnaživanje i edukaciju mladih Budućnost #za5 ima za cilj da prvenstveno, promeni ovu statistiku nabolje i inspiriše studente i srednjoškolce širom Srbije da iskoriste svoj potencijal i unaprede znanja koja će im pomoći u potrazi za poslom.

Svi smo se bar jednom susreli sa oglasom za posao koji pominje Community Managera, Key Account Managera, PHP Programera, UX/UI Dizajnera. Ideja interaktivnih, besplatnih predavanja Poslovi #za5 je da upravo Brand Manager, User Aquisition Manager, Creative Director i mnogi drugi mladi ljudi čiji su nazivi zanimanja na engleskom jeziku, ispričaju studentima šta oni zapravo rade i kako su dospeli na pozicije na kojima jesu.

Tema sledećih predavanja Poslovi #za5 biće marketing, gde će mladi profesionalci iz ove oblasti preneti studentima i srednjoškolcima svoje lične priče, dati korisne savete o budućem zaposlenju i otkloniti nedoumice o (ne)formalnom obrazovanju.

Druga po redu predavanja biće održana na Fakultetu orgnaizacionih nauka, 13. decembra u 16:00 časova, a predavači su:

  1. Marko Stojiljković, Marketing Manager (Molson Coors)
  2. Tijana Popović, Brand Manager (Mars)
  3. Adorjan Kurucz, Creative Director (Homepage)
  4. Dušan Pantić, User Acquisition Manager (Nordeus)
  5. Aleksandar Đorđević, Media Buying Director (Bilbrod)
  6. Aleksandar Derbogosijan, Event Manager (V+O Communication)
  7. Milica Garzičić, Owner & Creative Director (Lolam Fashion brand)

Serija predavanja Poslovi #za5 počela je temom odnosi sa javnošću (PR). Menadžerke Coca-Cola Company, Microsoft, VIP mobile, V+O Communication agencije i posebna savetnica ministra državne samouprave i lokalne samouprave su dale dragocene savete o budućem zaposlenju i onima koje PR ne interesuje previše. One su ispričale kako se zaposliti u kompaniji čiji proizvod obožavate od svoje četvrte godine, otkrile su da je okej predomisliti se na trećoj godini fakulteta i promeniti poziv i da je takođe okej kada prihvatite posao – a ni ne znate opis posla.

Nakon prva dva predavanja, Poslovi #za5 nastavljaju sa realizacijom u februaru, kada će biti predstavljena i ostala moderna zanimanja iz najrazličitijih oblasti.

Svi zaniteresovani mladi se za predavanje o marketingu mogu prijaviti na sledećem linku: bit.ly/PrijavaPosloviZa5Vol2, a više informacija o tačnom rasporedu predavanja, zanimanjima koja će biti predstavljena i predavačima mogu se pronaći na veb-sajtu projekta Budućnost #za5 (www.buducnostza5.rs).

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media