LONČAR POSLE HAPŠENJA MEDICINSKE SESTRE IZDAO NALOG SVIM BOLNICAMA: Da se pojača kontrola lekova  za narkomane!
Ministarstvo neće tolerisati nikoga od onih koji smatraju da mogu da primaju platu i da u isto vreme mogu da trguju lekovima, koje je država obezbedila, Foto: Fonet

MINISTAR POSETIO BOR

LONČAR POSLE HAPŠENJA MEDICINSKE SESTRE IZDAO NALOG SVIM BOLNICAMA: Da se pojača kontrola lekova za narkomane!

Ministar Lončar je istakao da su pojedinci poput medicinske radnice iz Bora bruka za profesiju

Objavljeno:

U Boru je uhapšena medicinska sestra zaposlena u gradskoj bolnici zbog sumnje da je zavisnicima prodavala metadon, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisati takve slučajeve.

On je, na pitanja novinara o hapšenju medicinske sestre, jutros u Boru, rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga od onih koji smatraju da mogu da primaju platu i da u isto vreme mogu da trguju lekovima, koje je država obezbedila.

"Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom", rekao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja izdaće danas, dodao je Lončar, nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lekova koji su "interesantni" za narkomane.

Ministar Lončar takođe ističe da su pojedinci poput medicinske radnice iz Bora bruka za profesiju. "Ovo je strašna stvar i velika bruka za sve koji pošteno rade u zdravstvu, a takvih je 99 odsto", podvukao je ministar tokom današnje posete borksoj bolnici.

Lončar je dodao da Ministarstvo ne može da se meša u istragu, ali da je želja svih zaposlenih u resoru zdravlja da se takvi pojedinci najoštrije kazne, kako se slične stvari ne bi više dešavale.

Danas izdajem nalog svim bolnicama da posebno obrate pažnju na sektore u kojima imaju lekove koji su interesantni za narkomane. Da se pojača kontrola ulaza i izlaza tih medikamenata", rekao je ministar. On je dodao da će tražiti da najmanje tri osobe prekontrolišu nabavku, ali i izdavanje takvih lekova. Kako kaže, na kraju će se i u borskoj bolnici pokazati da kontrola nije bila najbolja.

"Radi se o iskusnoj sestri. Ne sumnjam da je našla načina da sve to zakamuflira", rekao je Lončar.

Direktor bolnice u Boru Goran Joksimović rekao je da će ta zdravstvena ustanova formirati komisiju za unutrašnji nadzor, koja će doneti svoj zaključak i da će o tome obavestiti minisrarstvo. "Istražni organi rade svoj posao", zaključio je Joksimović.

Opšta bolnica u Boru dobila je danas medicinsku opremu i sanitetsko vozilo u vrednosti od 110.000 evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.