PENZIONERIMA UZIMAJU STAN ZBOG KREDITA ZA KOLA: Nema kraja bahatosti izvršitelja!
Izvršitelji žele da im uzmu stan, Foto: Aleksandar Jovanović

GRAĐANI STALI U ODBRANU

PENZIONERIMA UZIMAJU STAN ZBOG KREDITA ZA KOLA: Nema kraja bahatosti izvršitelja!

Inače, reč je o istom izvršitelju koji je posle više uspešnih odbrana građana ipak iselio porodicu Maurer

Objavljeno:

Penzioneri Uzelac iz Novog Sada ostaće na ulici jer izvršitelji u utorak prodaju njihov jedini stan i to zbog kredita koji su uzeli za auto!

Naime, oni su uzeli kredit kako bi kupili automobil i glavnicu su otplatili, ali po svemu sudeći zbog bahatosti izvršitelja ostaće na ulici bez krova nad glavom, navode u udruženju Krov nad glavom.

"Sutra na prodaju ide jedini dom dvoje penzionera koji su podigli kredit kako bi kupili automobil. Iako su otplatili glavnicu banka se okomila na nekretninu i sutra planira da je proda. Još jednom se pokazuje za koga su tu izvršitelji", kažu u udruženju.

Građani će se okupiti u utorak u 13.30 na Karaburmi u ulici Vojvode Micka Krstića 1, kako bi pokušali da spreče da ovi penzioneri ostanu na ulici.

Inače, reč je o istom izvršitelju koji je posle više uspešnih odbrana građana ipak iselio porodicu Maurer, iako je porodica bila prevarena kada je banka stavila njihov stan pod hipoteku koju je prethodno sklopila sa podstanarom porodice.

Uskoro novi zakon o izvršenju elektronske licitacije

Radna grupa Ministarstva pravde od maja ove godine radi na izradi nacrta zakona o izvršenju i obezbeđenju.

- Jedna od najvećih novina je uspostavljanje platforme za e-aukciju. To znači da će sva prodaja nepokretnosti koju sprovodi javni izvršitelj biti izvršena onlajn, vidljiva i dostupna svima. To smanjuje bilo kakvu mogućnost zloupotrebe. Razmatramo mogućnost da se cenzus opterećenja zarade pomeri sa dve trećine na polovinu primanja - kažu u ministarstvu. Dodaju da će promeniti i tarife za izvršitelje.

- Zahvaljujući sistemu koji javni izvršitelji koriste i povezanošću s Narodnom bankom, izvršiteljima je potrebno samo nekoliko klikova mišem kako bi postavili administrativnu zabranu na primanja dužnika. Mišljenja smo da je to radnja čija naplata nije neophodna - navode u Ministarstvu pravde za Kurir.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.