KO JE OTAC BARBARE, KOJA JE NAPRAVILA BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA? Dragan Životić takođe bio u centru skandala!
Barbara Životić sa oceM Draganom, Foto: Facebook / Barbara Životić

tatina ćerka

KO JE OTAC BARBARE, KOJA JE NAPRAVILA BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA? Dragan Životić takođe bio u centru skandala!

Barbara je od subote tema broj jedan u Srbiji

Objavljeno:

Protest "Stop krvavim košuljama" koji je održan u subotu veče na platou ispred Filozofskog fakulteta gde se okupljenima obratio glumac Branislav Trifunović, nakon čega su šetali do Skupštine i Radio televizije Srbije, protekao je mirno, međutim, nakon izveštavanja izvesne Barbare Životić, zaposlene na televiziji Studio B, čitava priča dobila je potpuno novi prizvuk.

Naime, posle direktnog uključenja u emisiju Panorama sa protesta koji su u centru Beograda organizovali Dragan Đilas, Boško Obradović i simpatizeri Saveza za Srbiju, i izjava poput, "okupio navodne vanstranačke... aaaaa... oveee... ličnosti...", "to je pravo licemerje" i "penzioneri su se žalili da su ih uznemiravali kasno uveče", usledile su brojne kritike na račun Barbarin račun.

Video čini se nije zaobišao nijednog korisnika društvenih mreža, te je ona u trenu postala "najpopularnija" novinarka u Srbiji.

Ubrzo se poteglo pitanje, ko je Barbara Životić i ima li njeno izveštavanje bilo kakve veze sa novinarstvom ili je u pitanju, kako su korisnici društvenih mreža to okraterisali - partijski kadar? A ubrzo je "procurela" i informacija ko je otac pomenute te devojke.

Čini se da su pojedini članovi porodice Životić često u centru medijske pažnje. Naime, Dragan Životić, direktor "SC Voždovac", otac je Barbare Životić, i njegovo ime najpre je dospelo u žižu javnosti prethodne godine kada su pojedini mediji objavili da su njegovom odlukom čuvari, čistačice, majstori i pomoćni radnici SC Voždovac imati 50 odsto manje plate, suprotno zakonu, zbog čega je Sindikat ovog preduzeća tada odlučio da podnese tužbu protiv njega i Upravnog odbora.

Dragan Životić
Dragan Životić foto: Facebook / Dragan Životić

Sportski centar je osnovala opština Voždovac početkom sedamdesetih, a Dragan Životić koji je u septembru 2016. godine izabran za direktora, suprotno odredbama kolektivnog ugovora doneo je pravilnik prema kom su pojedini zaposleni dobili smanjenje od 50 odsto, dok je drugima, između ostalih i njemu, plata bila manja za 10 odsto, navela je tada predsednica Sindikata u ovom preduzeću Vesna Stojković.

Što se novijih "afera" tiče, ime Dragana Životića poslednjih dana spominje se u vezi probelma koji SC Voždovac ima sa vaterpolo klubom Partizan. Naime, poznato je da su dve strane već duži period u sporu oko vlasništva nad bazenom u SC Banjica i da je sve eskaliralo sudskim procesom koji je još u toku.

Iz Partizana su proteklih dana optuživali čelnike opštine Voždovac i predsednika SC Životića, da pokušavaju da unište naš klub, ali čelnici SO Voždovac naglasili su da ljudima iz opštine, kao ni direktoru USC "Voždovac" Draganu Životiću, nije cilj da izbace na ulicu vaterpolo klub Partizan, već naprotiv, da rešavanjem problema pomognu funkcionisanje kluba.

Životić pored Barbare ima još jednu ćerku i sina. Životić je takođe član srpske napredne stranke.

Podsetimo, reporterka Televizije Studio B Barbara Životić od subote uveče je glavna tema na društvenim mrežama, nakon njenog javljanja sa protesta opozicije. Ono što je izgovorila naišlo je na oštre kritike građana na društvenim mrežama, a nakon svega oglasio se i Studio B koji je u svom saopštenju najoštrije osudio "monstruozne i divljačke napade" na novinarku ove medijske kuće.

Napade na Barbaru osudila je i potpredsednica Vlade Srbije i potpredsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, koja je u pisanoj izjavi navela da se "TV prilog može nekome dopadati ili ne, ali da niko nema pravo da iznosi detalje iz nečijeg privatnog života i da "novinarku diskredituje kao ženu i vređa je na najprimitivniji način".

Reagovalo je i Udruženje novinara Srbije (UNS) koje je pozvalo urednike i novinare da poštuju Kodeks novinara Srbije prilikom izveštavanja sa događaja od interesa za javnost i da prave jasnu razliku izmedju činjenica i komentara.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Milovan Drecun


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.