UNAPRED SU ZNALI DA ĆE UVESTI DRASTIČNE TAKSE NA SRPSKE PROIZVODE! Robe na Kosovu ima, samo OVOGA manjka!
Robe na Kosovu ima, samo OVOGA manjka!, Foto: prentscreen

puni rafovi

UNAPRED SU ZNALI DA ĆE UVESTI DRASTIČNE TAKSE NA SRPSKE PROIZVODE! Robe na Kosovu ima, samo OVOGA manjka!

I Albanci i Srbi su saglasni da odluka Prištine o taksama najviše pogađa običan narod

Objavljeno:

U većini albanskih radnji na Kosovu i Metohiji robe iz centralne Srbije i dalje ima, uprkos tome što su već tri nedelje na snazi takse od 100 odsto na te prozvode, pišu.

Na rafovima u tržnim centrima u Prištini, Kosovu Polju, Ajvaliji, Lipljanu, Podujevu, južnom delu Kosovske Mitrovice, ali i metohijskim sredinama ima osnovnih namirinica - brašna, šećera, ulja, slatkiša, sokova, flaširane vode, "plazme", ali i kozmetičkih i higijenskih sredstava.

Jedino su, kako se navodi u tekstu, zalihe mleka i mlečnih proizvoda na izmaku.

Sagovornici Albanci su rekli da nije isključeno da su vlasnici većih tržnih centara unapred znali da će biti uvedene drastične takse.

- Danima uoči uvođenja dodatnog poreza bilo je pojačano dopremanje robe iz centralne Srbije - rekao je Albanac iz Južne Mitrovice, koji je dodao da su cene robe iste kao i ranije.

U većini radnji uglavnom je poskupelo brašno koje je stizalo mahom iz Vojvodine, a neznatno su poskupele i druge osnovne namirnice, pišu Novosti.

I Albanci i Srbi su saglasni da odluka Prištine o taksama najviše pogađa običan narod.

Da su jednostranim merama Prištine pogođeni i albanski privrednici potvrđuje podatak da je jedna od većih albanskih firmi, iz okoline Vučitrna, obustavila proizvodnju zbog nedostatka gasa, koji je isporučivala pančevačka rafinerija.

(Espreso.co.rs / Agencije / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.