NEMA ŽBUNA U SRBIJI KOJI MILE NE POZNAJE: On je maher za TARTUFE, a pomažu mu Kika i Tara, STRUČNJACI ZA MINE
NEMA ŽBUNA U SRBIJI KOJI MILE NE POZNAJE, Foto: Privatna arhiva

pravi ratište od života

NEMA ŽBUNA U SRBIJI KOJI MILE NE POZNAJE: On je maher za TARTUFE, a pomažu mu Kika i Tara, STRUČNJACI ZA MINE

Pored potrage za tartufima, Mile je lečio i pijavicama. Za vreme čina, muž je morao da bude prisutan je Mile nije želeo da kruže glasine kako je "nekome napravio dete"

Objavljeno: 22:45h
Jelena Jovanović

Mile Poprašić iz Ćićevca o čijoj veštini lečenja pijavicama smo već pisali, ima još jedan hobi. Podjednako zanimljiv, ali i unosan.

Barem je bio do pre par godina, kada je potraga za belim tartufima bila više plaćena.

Mile Poprašić iz Ćićevca
Mile Poprašić iz Ćićevca foto: Privatna arhiva

Sada, kaže kako to više nije unosan biznis, kao i da trgovci sa strane mnogo bolje odrađuju posao. Nakon što se pročulo da su određena mesta na kojima Mile prikuplja gljive plodna, dolazili su ljudi iz svih krajeva Srbije, ali i šire.

Dođu na kraju i Hrvati, otkupe tartufe po nižim cenama, preimenuju ih u "Istarske tartufe", deklarišu i prouzvod je njihov. Onda prodaju po Dubaiju i mlate lovu, a mi smo na gubitku. Država Srbija je sigurno na gubitku oko 5 miliona dinara, objašnjava Mile.

Beli tartufi
Beli tartufi foto: Privatna arhiva

Kaže kako je tragača za tartufima trenutno oko 3.000 u Srbiji i kako je do pre pet godina ovaj posao bio isplativ.

Činjenica je da nema šumarka koji Mile danas ne pozna jer ima dosta staža u ovoj oblasti. On ima dva verna psa sa izuzetnim pedigreom. Roditelji Kike i Tare koje su "sestre iz legla" su bili vešto obučeni psi za traženje mina po Bosni, pa tako sada Mile poseduje dva izvrsna tragača od kojih se ne odvaja. Koštale su ga 2.000 evra.

Crni tartufi
Crni tartufi foto: Privatna arhiva

Imam dve labradorke, Kiku i Taru koje su pod "zaključanom dresurom". One slušaju samo mene i jako su dobre. Idu bez povodca po gradu, maze se, ali ako iko drugi pokuša da ih uzme ili da traga za tartufima sa njima, postaju agresivne i odkazuju poslušnost, priča Mile iz Ćićevca.

Obučeni psi za tartufe
Obučeni psi za tartufe foto: Privatna arhiva

On poseduje oko dvanaest dozvola za potragu za tartufima od Ministarstva i to mu pričinjava korist i zadovoljstvo u isto vreme. Iako tvrdi da je ovaj posao postao sirotinjski, drugi nema jer mu je zabranjeno da se bavi svojim prvobitnim zanimanjem, lečenjem pijavicama.

Mile sa Kikom i Tarom
Mile sa Kikom i Tarom foto: Privatna arhiva

Kako nam je rekao, one pomažu kod različitih dijagnoza, i zato se ne libi da upotrebi "svoj tretman". Ipak, prema anonimnoj prijavi, zabranjeno mu je da se bavi time i proglašen je za "nadrilekara".

Preko me više cene, radio sam u Rusiji, Češkoj, Poljskoj, sarađivao sam sa doktorima, bolnicama. Želeo sam ovde da otvorimo malu kliniku i da u saradnji sa doktorima pomažem ljudima, ali ništa od toga. Ne daju mi, pa sam prestao time da se bavim, objašnjava razočarano Mile.

Pijavice
Pijavice foto: Privatna arhiva

Kako kaže, izlečio je preko 40 gangrena, 50 moždanih udara, i 20 žena sa problemom steriliteta. Najveći izazov predstavljao mu je lečenje steriliteta jer je kako napominje, to uvek škatljiva tema.

Pijavice
Pijavice foto: Privatna arhiva

- Ugriz pijavice nije bolan jer prilikom ugriza pijavica luči fermente koji deluju kao anestetik, tako da je osećaj najbliži ujedu komarca. Pacijenti mogu da osete blago peckanje pri dodirom sa kožom. Tretman traje oko 40 minuta i kada se zasiti, pijavica sama otpada s kože. Preporučuje se do 20 tretmana godišnje, objasnio nam je on.

1 / 11 Foto: Privatna arhiva

Ipak, njegovim tretmanima su morali da prisustvuju i muževi žena koje se leče od neplodnosti jer kako napominje ne želi da posle ispadne da je "Mile nekom napravio dete".

Ima mnogo muške sujete pa sam ja praktikovao prisustvo supruga kada je u pitanju ova metoda. Pijavica se stavlja između vagine i anusa, takozvana "letnja mušica" i nakon završetka tretmana žena postaje plodna konstantno. Više ne mora da gleda koji su joj plodni dani, ali mora i više da se pazi kako ne bi zatrudnela više puta nego što je želela, objašnjava Mile.

Mile važi za ekstremnog čoveka, i to u svim oblastima života. Koliko god to nekima loše zvučalo, ta osobina mu je pomogla da se "pronađe" i počne da leči ljude pijavicama.

Jedan od njegovih "pacijenata" rekao je kako je svoje proširane vene izlečio samo i isključivo zahvaljujući hrabrom Miletu.

Mile iz Ćićevca
Mile iz Ćićevca foto: Privatna arhiva

- Ja sam svoje vene, debele kao prsti koje su mi bile "nalepljene" po nogama, izlečio zahvaljujući Miletu. Vene su nešto najednostavnije što je Mile lečio, a uspeo je da me spasi muka sa tri tretmana iako me je čekao operacioni sto, rekao je njegov pacijent i čovek koji se uzda u njega.

On je dodao kako je Mile izlečio čoveka koji je imao problema sa sinusima tako što su mu tri pijevice pile krv iz glave, kao i da je za tako nešto potrebna petlja koje Mile itekako ima. Na pretek.

"Ekstremni Mile" ima i neke sertifikate za to što radi, a u nekim diplomama sa zlatnim slovima je napisano da je on i naučen i obučen za takve zahvate.

Čudno, neobično, nekada zastrašujuće, ali delotvorno je i istinito, Mile zna šta radi, dodao je Momčilo Milutinović, čovek koji se oslobodio svoje boljke zahvaljući dobrom, starom Miletu.

Mile
Mile foto: Privatna arhiva

Inače, Mile Poprašić u selu važi za ekstremnog čoveka u svim oblastima života, uključujući žene i kocku.

Anegdota koja se vezuje za njega glasi kako je Mile ojadio i uzeo sve pare jednom gazdi kazina koji je svoj rulet morao da pretvori u drva za potpalu.

I dan danas Mile ne miruje- mogao bi on da bude negde dobar pekar, vodoinstalater, možda i kafedžija i da od toga zarađuje za život i bezbrižno i lepo zivi.

Ipak, njemu "đavo ne da mira", pa pravi ratište od života, oblači maskirano odelo, stavlja dva maskirana psa u džip pa pravac u njemu dobro znanu šumu.

Mile uživa u prirodi i roštilju
Mile uživa u prirodi i roštilju foto: Privatna arhiva

Mile je čak i dobio lažnu pijavicu kao trofej i nagradu za dostignuće u toj oblasti, i to od poznatog klesara iz Poljske.

foto: Privatna arhiva

Takođe, može da se pohvali diplomom iz kursa hirudoterapije iz Rusije, a jedno od većih dostignuća mu je to što je jednog pacijenta spasio od gangrene.

Takođe, Mile pomaže i ukoliko imate problema sa kičmom, štitnom žlezdom, migrenama, a kaže kako je iskusan i u "mikrohirurgiji".

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.