HRVATI ISKOPALI MILOŠEVIĆEV LEŠ! Počeli su sa Tuđmanom, a sada nastavljaju! Nova PROVOKACIJA Vinka Brešana!
HRVATI ISKOPALI MILOŠEVIĆEV LEŠ!, Foto: PRiredba Studio

za potrebe snimanja

HRVATI ISKOPALI MILOŠEVIĆEV LEŠ! Počeli su sa Tuđmanom, a sada nastavljaju! Nova PROVOKACIJA Vinka Brešana!

Nakon srpskog kulturno umetničkog društva koje peva Tuđmanu i otkapanja njegovog groba, reditelj Brešan ne prestaje s provokacijama, sada su za potrebe nove komedije otkopali i Miloševićev grob

Objavljeno:

Mnoge u Hrvatskoj šokirala je vest da je otkopan grob prvog hrvatskog predsednika Franja Tuđmana za potrebe nove komedije reditelja Vinka Brešana "Koja je ovo država", ali hrvatski Večernji list došao je do informacije da je pored Tuđmana za potrebe filma otkopan i ukraden leš Slobodana Miloševića, pokojnog predsednika Republike Srbije.

Na mnogo načina može da se protumači krađa Tuđmana i Miloševića. Da li njihovi poštovaoci žele da ih na taj način u filmu poštede, da ih spasu od država koje su stvorili ili od njihovih naslednika koji za njih više ne mare ili ih proglašavaju promašajima? O sceni iskopavanja Slobodana Miloševića nisu ništa komentarisali ni reditelji ni producent filma Ivan Maloča dok sama scena o Tuđmanovom grobu nije nepoznata.

Naime, predstava po scenariju Mate Matišića, koji je i scenarista ove komedije, već se igrala po hrvatskim pozorištima, ali dosad u javnosti nije izazivala reakcije. Možda filmom hoće.

foto: PRiredba Studio

Pogotovo nakon malog niza ovih društvenih šokova vezanih uz tajnoviti film, prvo kadrova u kojima navodno srpsko kulturno-umetničko društvo Vuk Karadžić pleše i peva pokojnom prvom hrvatskom predsedniku. Stotine je hiljada ljudi raspravljalo o tome da li je to zaista prava stvar ili je u pitanju neka podvala. Nije pomagalo ni to da na Guglu nigde nema informacija o bilo kakvom srpskom KUD-u iz Hrvatske koje se još zove Vuk Karadžić. I takvom se satirom želi podvući naslov filma.

foto: PRiredba Studio

Najveća atrakcija u promociji filma “Koja je ovo država!” ipak je bila organizacija prve konferencije za medije o filmu u Kulmerovim dvorima. Kulmerovi dvori dom su Ivice Todorića, donedavno najbogatijeg Hrvata, koji je svoj posao širio i preko granica Hrvatske.

foto: PRiredba Studio

Film je do sada podigao veliku prašinu, a kakve će biti reakcije, videće se nakon što se film, posle svečane premijere 17. decembra, od 3. januara 2019. počne sa emitovanjem u bioskopima širom Hrvatske.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.