SAMO JE LJUBIŠA SAMARDŽIĆ OVO REKAO ARKANU U LICE: Izbila je VELIKA SVAĐA!
Ljubiša Samardžić i Željko Ražnatović, Foto: Fonet/EPA

nije dao na sebe

SAMO JE LJUBIŠA SAMARDŽIĆ OVO REKAO ARKANU U LICE: Izbila je VELIKA SVAĐA!

Ražnatović je bio alfa i omega srpskog fudbala krajem devedesetih

Objavljeno: 07:56h

Fudbalski klub Obilić, nekadašnji lični projekat Željka Ražnatovića Arkana, osvojio je pre dvadeset godina svoju jedinu titulu i to prvaka Jugoslavije u fudbalu. Malo je poznato da je tada izbila velika svađa između Arkana i tadašnjeg predsednika skupštine OFK Beograd, poznatog glumca Ljubiše Samardžića.

Slavni glumac je o tome pričao u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

- Iznenadio sam se da će se automatski namestiti ta utakmica. Bilo je to 1998. godine kad je Obilić bio prvak države. Sećam se kao danas, sudija, neću mu spominjati ime, svira nepostojeći prekršaj ispred njihovog gola. Stalno svira za Obilić - priča Samardžić i dodaje: "U 15. minutu oni daju gol. Završi se utakmica 1:0 i ja uđem u svoju sobu. I odjednom svi nahrle, prvi Arkan pa ovi njegovi iza".

Kako kaže, tu je odmah krenuo na Arkana: "Slušaj Arkane, ti govoriš o viteštvu?! Gde ti je viteštvo? Zar ti misliš da se tako pobeđuje - nepostojećim penalom. To se tako ne radi. Savest će te peći zbog ovoga".

Arkan ga je, priseća se Ljubiša, pogledao u lice i samo odjednom kaže: "Evo ti ruka, imaš pravo. Ovako se ne pobeđuje".

Tu je počela Arkanova predstava. Telefonski je dao otkaz treneru Okuki, kaznio ga s 3.000 maraka, a i igračima je odrezao identične kazne.

- Sutra su svi mediji pisali šta je Arkan napravio, ali je Obilić ipak postao prvak te godine - ispričao je Ljubiša Samardžić.

BONUS VIDEO: Dubravka Ugrešić o jezicima bivših jugoslovenskih republika (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.