ALBANCI BRUTALNO MALTRETIRAJU SVEŠTENIKE NA KOSOVU! Pod hitno da se STANE NA PUT novom uništavanju SRPSKIH SVETINJA
Srpski manastiri na Kosovu na udaru, Foto: Fonet

Proterivanje sa kosova

ALBANCI BRUTALNO MALTRETIRAJU SVEŠTENIKE NA KOSOVU! Pod hitno da se STANE NA PUT novom uništavanju SRPSKIH SVETINJA

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva srpsku državu, ali
i crkvu, da reaguju na maltretiranje sveštenika u kosovskim manastirima

Objavljeno: 10:48h

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva srpsku državu, ali i crkvu, da reaguju na maltretiranje sveštenika u kosovskim manastirima i najave iz Prištine o njihovom proterivanju sa Kosova.

- Šiptarskim teroristima nije dosta što ruše srpske svetinje, napadaju i pljačkaju po selima, nego sad najavljuju i proterivanje monaha koji nemaju dokumenta njihove lažne države.

To je direktno kršenje Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i reakcija Srbije mora da bude oštra. Nije dovoljno što je eparhija raško-prizrenska obavestila OEBS o najavama vlasti u Prištini da će deportovati naše monahe, već njihovoj borbi treba zvanično da se priključi i državni vrh - poručio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

Žalosno je da međunarodna zajednica koja je prisutna u južnoj srpskoj pokrajini toleriše da MUP Kosova propisuje da su dokumenta Koordinacione uprave za KiM nevažeća.

Problem je širi, jer takva dokumenta nemaju samo sveštenici, nego i veliki deo srpskog življa. Ovo je direktna i jasna diskriminacija našeg naroda i najava novog pogroma i proterivanja Srba sa Kosova i Metohije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.