Kako je ovo moguće? Diplome s Kosova priznate u Srbiji kao da su s Oksforda!

po dogovoru iz brisela

Kako je ovo moguće? Diplome s Kosova priznate u Srbiji kao da su s Oksforda!

Sporazum o međusobnom priznavanju diploma predviđa da procedura, po dobijanju EUA sertifikata, ne traje duže od 90 dana i ne košta više od 50 evra
Objavljeno:

Uzajamno priznavanja univerzitetskih diploma između Beograda i Prištine biće uređeno isto kao priznavanje diploma iz inostranstva! U toj proceduri posredovaće Evropska univerzitetska asocijacija (EUA),

Po dobijanju njenog sertifikata postupak se nastavlja po pravilima predviđenim za nostrifikacju univerzitetskih dokumenata iz inostranstva. Večiti studenti, ostalo vam je još samo 12 meseci da završite fakultet! Za dalju proceduru u slučaju nastavka školovanja, biće zaduženi fakulteti, a za priznavanje kvalifiklacije radi zapošljavanja ENIK/NARIK centar Ministarstva prosvete, otvoren u četvrtak.
Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio da je potrebno je da EUA utvrdi validnost diploma, kako je i dogovoreno u Briselu, pa će potom one biti priznavane na isti način kao i dokumenta svih kredibilnih univerziteta na svetu.
DŽABA STE UČILI: Diplome više ne znače AMA BAŠ NIŠTA! Sporazum o međusobnom priznavanju diploma predviđa da procedura, po dobijanju EUA sertifikata, ne traje duže od 90 dana i ne košta više od 50 evra. (Espreso.co.rs / Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.