GRAD VRANJE IZDVOJILO 1,4 MILIONA DINARA ZA EKOLOŠKE PROJEKTE: Akcenat na razvijanju ekološke svesti i kulture
Za ekološke projekte u Vranju izdvojeno je 1,4 miliona dinara, Foto: Profimedia

vranje-grad za primer

GRAD VRANJE IZDVOJILO 1,4 MILIONA DINARA ZA EKOLOŠKE PROJEKTE: Akcenat na razvijanju ekološke svesti i kulture

Na sednici je doneto Rešenje o formiranju Komisije za procenu štete na građevinskim objektima u privatnoj svojini nastale kao posledica elementarne nepogode i drugih većih nesreća

Objavljeno: 13:33h

Većnici grada Vranja nedavno su raspravljali o dodeli sredstava za projekate iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2017. godini. Na konkurs je pristiglo 36 prijava, a komisija je odlučila da grad sufinansira 23 projekta. Za te svrhe iz budžeta je izdvojeno milion dinara, što je znatno manje nego u 2016. godini, kada je u ekologiju uloženo tri miliona.

- Razlog za to je nevreme koje je nedavno u Vranju pričinilo materijalnu štetu na privatnim objektima, a lokalna samouprava nije imala mogućnost da preduzima bilo kakve mere, rekla je portparol Gradskog veća, Zorica Jović.

Na sednici je doneto Rešenje o formiranju Komisije za procenu štete na građevinskim objektima u privatnoj svojini nastale kao posledica elementarne nepogode i drugih većih nesreća.

Predsednica Komisije za vrednovanje projekata u oblasti ekonomije i zaštite životne sredine na teritoriji Grada Vranja Marina Djorđević, naglasila je da je pristigle projekte na Javnom konkursu iz ove oblasti komisija "detaljno i nepristrasno" ocenila.

- Komisija je detaljno razmatrala sve prispele projektne prijave. Polazeći od osnovnog kriterijuma, Komisija je prvenstveno imala u vidu kvalitet projekta koji doprinose razvoju i zaštiti životne sredine, poboljšavaju kvalitet života i utiču na razvijanje ekološke svesti, kulture i mišljenja. Dakle, Komisija je potpuno nepristrasno radila svoj posao i donela odluku koju je usvojilo Gradsko veće. Komisija se, ponavljam, ponajviše rukovodila kvalitetom projekta. A u formalnom smislu je ispoštovala sve što je Pravilnikom o dodeli sredstava predviđeno -istakla je Đorđević.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Vranje- Grad za primer" podržanog od strane Grada Vranja.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.