PRVI REGIONALNI IZBOR ZA NAJBOLJI NEWS PORTAL: Glasajte da Espreso.co.rs pobedi!
Prvi put na ovim prostorima biće održan nezavistan izbor za najbolji news portal, Foto: Mediadaily.biz, Espreso.co.rs

MEĐU 30 NAJBOLJIH!

PRVI REGIONALNI IZBOR ZA NAJBOLJI NEWS PORTAL: Glasajte da Espreso.co.rs pobedi!

News portali imaju milionske brojeve poseta i stalne korisnike u svim uzrasnim i polnim grupama

Objavljeno:

Nezavistan izbor za najbolji news portal, od 30 najčitanijh na području regiona, odnosno na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije biće održan od 01.11. do 30.11. 2018. godine po prvi put na ovim prostorima. Izbor će sprovesti Media daily, prvi regionalni i jedini specijalizovani portal za medije www.mediadaily.biz .

Zašto se sprovodi prvi izbor za najbolji regionalni web news portal?

News portali su u poslednjih pet godina postali prvo i glavno mesto na kojem se građani informišu o dnevnim događajima i kao takvi postižu veliki uticaj u društvu i na medijskoj sceni. News portali imaju milionske brojeve poseta i stalne korisnike u svim uzrasnim i polnim grupama. Iako su uticajni online news portali se razlikuju po načinu i stilu izveštavanja, grafičkom dizajnu i profesionalizmu. To treba vrednovati i kategorizovati kako bi bolji bili još bolji, a oni lošiji se potrudili da dostignu najbolje. Do sada niko nije pravio izbor najboljeg regionalnog news portala. Postojali su pre ekonomske krize izbori u pojedinim zemljama ali ne i regionalni izbor čime će se podstaći veća izvrsnost i međusobna konkurencija. Ovaj izbor postaće tradicionalan. Izbor najboljeg news portala je i odlična prilika za transgraničnu saradnju jer se radi o tržištu od 20 i više miliona stanovnika.

News portali su u poslednjih pet godina postali prvo i glavno mesto na kojem se građani informišu o dnevnim događajima
News portali su u poslednjih pet godina postali prvo i glavno mesto na kojem se građani informišu o dnevnim događajima foto: Mediadaily.biz

Sproveli smo istraživanje o najčitanijim news portalima u svim navedenim državama. Kako je na ovom području mnogo portala odlučili smo da suzimo izbor tako da u finalnom takmičenju učestvuje TOP 30 najčitanijih portala iz šest država. Svakoj državi pripada broj portala srazmeran broju stanovnika pa smo odredili da Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija imaju po tri predstavnika i Crna Gora ima jednog predstavnika.

Na portalu Media daily čitatelji tih 30 portala će moći da glasuju za svoj omiljen portal i to će im doneti maksimalno 50 % bodova dok drugih 50 % bodova daje žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka. Glasanje i ceo izbor počinje 01.11. i traje do 30.11.2018. Pobednik će biti proglašen 9.12.2018. Pobednik je onaj ko ima najviše glasova žirija i publike. Prva tri portala dobijaju nagradu.

Pobednik će biti proglašen 9.12.2018
Pobednik će biti proglašen 9.12.2018 foto: Mediadaily.biz

Koji portali su u TOP 30, u konkurenciji za izbor najboljeg?

Iz Crne Gore: Vijesti.me, iz Makedonije: Sitel.com, Kurir.mk i Skopjeinfo.mk, iz Slovenije: Siol.net, 24ur.com, ali i Rtvslo.si, iz Bosne i Hercegovine: Avaz.ba, Vijesti.ba, Klix.ba, Cazin.net, Dnevnik.ba, ali i Nezavisne.com, iz Hrvatske: Index.hr, Jutarnji.hr, 24sata.hr, kao i Net.hr, Vecernji.hr, Dnevnik.hr, Tportal.hr, a iz Srbije: Blic.rs, Kurir.rs, B92.net, Telegraf.rs, Espreso.co.rs, Novosti.rs, kao i Srbijadanas.com, N1info.com, Slo.rs, Rts.rs.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.