VASILIJA (5) SU RODITELJI ČEKALI NEKOLIKO GODINA! Ovaj dečak sad čeka VAŠU POMOĆ da bi PROHODAO!
Ovaj dečak sad čeka VAŠU POMOĆ da bi PROHODAO, Foto: kaleidoskop-media.com

budimo humani

VASILIJA (5) SU RODITELJI ČEKALI NEKOLIKO GODINA! Ovaj dečak sad čeka VAŠU POMOĆ da bi PROHODAO!

I pored teških i retkih dijagnoza, porodica nije klonula duhom, već otpočinje borbu za Vasilijevo ozdravljenje

Objavljeno:

Petogodišnji Vasilije Radović iz Beograda je veseli mališan koji ne može da sedi i hoda. Vasilije je rođen kao zdravo dete, kome su se roditelji nadali i koga su čekali nekoliko godina. Oko četvrtog meseca njegovo zdravstveno stanje se menja, pojavljuju se epileptični napadi.

Na Institutu za majku i dete provodi tri meseca i biva otpušten sa dijagnozama: epileptička encefalopacija, arx encefalopacija, hipotonija mišića i usporen psihomotorni razvoj. Sa Instituta prelazi na Institut za neurologiju i psihijatriju dece i omladine u Beogradu, gde se i danas leči od epilepsije i poremećaja razvoja mešovitog tipa.

I pored teških i retkih dijagnoza, porodica nije klonula duhom, već otpočinje borbu za Vasilijevo ozdravljenje. Od samog izlaska sa Instituta, fizioterapeuti se zajedničkim snagama sa roditeljima malog Vasilija bore za njegov napredak. I pored uloženih napora, Vasilije samostalno ne sedi i ne hoda.

foto: kaleidoskop-media.com

Ovaj dečak je uvek nasmejan i veseo, voli da se igra i da mu se priča. Intelektualno je očuvan i izgovara nekoliko reči. Njegov najveći problem su epileptični napadi koji se povremeno javljaju i zbog kojih mu se radi dijagnostika na epileptičnu encefalopatiju u Španiji, a čiji se rezultati čekaju.

Borimo se zajedno sa Vasilijem da dobije ovu životnu utakmicu, olakšajmo mu detinjstvo tako što ćemo mu omogućiti sredstva za rehabilitaciju u banjskim uslovima, fizikalnu terapiju, hipo i hidro terapije, logopeda, defektologa, medicinska pomagala, dalju dijagnostiku i operacije.

Pomozimo Vasiliju! Upišimo 552 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka E-DONIRAJ.

Za Vasilijevu nadu u bolje sutra! Budimo humani!

Uplata na račune:

Dinarski: 160-516433-61

Devizni: 00-540-0004212.1

IBAN broj: RS35160005400004212128

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

SMS donacija:

Za poruke iz Srbije:

Upiši 552 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje)

Za poruke iz inostranstva:

Upiši human552 i pošalji SMS na 455

Cena poruke je 20 CHF

foto: Budi human

(Espreso.co.rs / kaleidoskop-media.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.