PONOS ARANĐELOVCA: Nikola Spasić predstavnik SRBIJE na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimijadi!
Nikola Spasić će predstavljati Srbiju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, Foto: Privatna arhiva

SREĆNO!

PONOS ARANĐELOVCA: Nikola Spasić predstavnik SRBIJE na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimijadi!

Fondacija za mlade talente opštine Aranđelovac izdvojila je 270 hiljada dinara za Nikolu Spasića povodom odlaska na Međunarodnu juniorsku naučnu olimpijadu

Objavljeno: 12:58h

Nikola Spasić iz Aranđelovca, predstavljaće Srbiju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, koja se održava od 2. do 11. decembra u gradu Gaborone, u državi Bocvana u Južnoj Africi.

Fondacija za mlade talente opštine Aranđelovac izdvojila je 270 hiljada dinara za Nikolu Spasića povodom odlaska na Međunarodnu juniorsku naučnu olimpijadu.

Nikola Spasić sa predsednikom opštine Aranđelovac, Bojanom Radovićem
Nikola Spasić sa predsednikom opštine Aranđelovac, Bojanom Radovićem foto: Privatna arhiva

Najtalentovaniji učenik iz Aranđelovca, sa svojom nastavnicom fizike Savom Ilić, biće jedan od ukupno 6 predstavnika Srbije na veoma prestižnom takmičenju koje okuplja najbolje učenike iz čitavog sveta.

Nikola Spasić plasirao se na ovo takmičenje posle velikih uspeha na regionalnim i republičkim takmičenjima iz fizike, odnosno završnom kvalifikacionom takmičenju za svetsku olimpijadu, koje će okupiti učenike iz 50 zemalja. Ovo je najveći uspeh jednog aranđelovačkog učenika do sada.

Predsednik opštine Bojan Radović istakao je da je veoma zadovoljan zbog uspeha aranđelovačkih učenika, poželeo sreću Nikoli Spasiću na predstojećem takmičenju i izrazio nadu da će niz sjajnih rezultata biti nastavljen u godinama koje slede.

Nikola Spasić u kabinetu predsednika opštine Aranđelovac
Nikola Spasić u kabinetu predsednika opštine Aranđelovac foto: Privatna arhiva

Nikola je u svojoj biografiji, kratko napisao:

"Rođen sam 2003. godine u Aranđelovcu. Završio sam Osnovnu školu "Miloš Obrenović" u Aranđelovcu, dobitnik sam Vukove diplome i đak generacije. Sada sam učenik prve godine gimnazije "Miloš Savković", specijalnog odeljenja za informacione tehnologije. Tokom osnovnog školovanja sam sa uspehom učestvovao na mnogim takmičenjima iz oblasti fizike, matematike, hemije, a moj dosadašnji najveći uspeh je plasman na Međunarodnu juniorsku naučnu olimpijadu (International Junior Science Olimpyad), uz još 5 učenika iz cele Srbije, koja se održava u Bocvani, u Južnoj Africi. Prethodno sam s uspehom prošao sve nivoe najznačajnijih takmičenja iz oblasti fizike pod poroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije: prvo mesto na regionalnom i republičkom takmičenju, drugo na Srpskoj fizičkoj olimpijadi, peto na završnom kvalifikacionom takmičenju za svetsku olimpijadu."

Biografija Nikole Spasića
Biografija Nikole Spasića foto: Privatna arhiva

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: NOVI SJAJ KULTNE SALE VOC U ARANĐELOVCU: Donedavno ruiniran objekat, ponovo spreman za sportske aktivnosti!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.