GALAMA, URINIRANJE, ULIČNE TUČE, FEKALIJE: Meštani Aleksinačkog Rudnika kažu da trpe TEROR zbog JEDNE PORODICE!
Meštani kažu da se aktivnost policije završavala opomenama, a čim policija ode oni se vrate na staro, Foto: Privatna arhiva

traže zaštitu

GALAMA, URINIRANJE, ULIČNE TUČE, FEKALIJE: Meštani Aleksinačkog Rudnika kažu da trpe TEROR zbog JEDNE PORODICE!

Prema njihovim rečima, porodica Usković svakodnevno ruši pravila javnog reda i mira

Objavljeno:
Milka Radović

Meštani Aleksinačkog Rudnika pokrenuli su peticiju u kojoj se žale na, kako su rekli, "teror porodice Usković" koja živi u ulici Božanić - Stanić, i traže da se meštani ovog naselja u opštini Aleksinac zaštite.

- Pomenuta porodica pokušava obijanje stanova i nelegalno se useljava u Aleksinačkom Rudaru, uz izgovor da im stanove dodeljuje opština Aleksinac i Centar za socijalni rad. Molimo vas da nas zaštitite od ove porodice jer smo izloženi pretnjama - navode meštani u saopštenju koje su poslali našoj redakciji.

Prema njihovim rečima, porodica Usković svakodnevno ruši pravila javnog reda i mira.

- Prave namernu buku, puštaju preglasno muziku, urlaju, učestvuju u uličnim tučama, uriniraju i svuda su fekalije. Toliko je đubreta, smrada i galame da ne možemo da otvorimo prozore ni danju ni noću, a strahujemo i da nam ne uđe neka životinja. Oni zastrašuju i prete. Meštani brinu za svoju bezbednost i bezbednost svoje dece s obzirom da se u poslednje vreme dešavaju krađe i upadanja u stanove - kažu meštani.

foto: Privatna arhiva

Navode da su ovaj problem prijavili policiji, ali se njihova aktivnost završavala opomenom.

- Posle odlaska policije oni nastavljaju po starom - navode meštani, i dodaju da imaju problem i sa ogromnom deponijom koja se nalazi u istoj ulici.

- Ruševina zgrade puna je đubreta odakle se širi smrad po celoj ulici. Zgrada nema uslove za život - navode oni i traže da im se pomogne da žive u zdravijoj sredini.

foto: Privatna arhiva

Ovim povodom pozvali smo Centar za socijalni rad u Aleksincu, da proverimo navode meštana. Direktorka Jasmina Nikolić nam je rekla da ova porodica koristi njihovu pomoć, ali da im Centar za socijalni rad nije ustupio nikakve stanove jer u njihovom vlasništvu nije nijedan.

- Porodica Usković je na evidenciji Centra za socijalni rad kao korisnik novčane socijalne pomoći i jednokratnih novčanih pomoći. Što se tiče stanova, Centar za socijalni rad nije vlasnik nijednog stana, samim tim ne može da da stan na korišćenje. Ko je kako ušao u stan, i zbog čega, zaista nema nikakve veze sa nama. Ako ta porodica remeti javni red i mir, oni mogu da pozovu policiju i da se obrate tužilaštvu i sudstvu - rekla je Nikolićeva za "Espreso".

foto: Privatna arhiva

Pozvali smo i opštinu Aleksinac kako bi nam dali komentar na slučaj u vezi sa porodicom Usković, ali do objavljivanja ovog teksta nisu nam odgovorili.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.