Kako da usamljene devojke nađu dečka? Ova reklama iz 1926. je otkrila baš to! (FOTO) (VIDEO)

Imate problema sa dahom?

Kako da usamljene devojke nađu dečka? Ova reklama iz 1926. je otkrila baš to! (FOTO) (VIDEO)

Priča reklame smeštena je u Beogradu, a trajala je skoro osam minuta. U reklami se prati priča dve Beograđanke, Natalije i Milice
Objavljeno: 27.03.2016. 09:23h
Reklama za zubnu pastu Kaladont osječke firme "Saponija" napravljena je 1926. godine u Srbiji, još u vreme Kraljevine Jugoslavije.

Priča reklame smeštena je u Beogradu, a trajala je skoro osam minuta. U reklami se prati priča dve Beograđanke, Natalije i Milice. Natalija je zavodnica, devojka za kojom se okreću svi muškarci i izabrana je za najlepšu devojku na plaži. S druge strane, Milica je često usamljena i tužna jer se muškarci ne interesuju za nju.

U reklami Milica traži savet od Natalije za svoj problem. Za razliku od današnjih reklama u kojima devojke, kako bi zadobile pažnju muškaraca koriste razne preparate za kosu ili deterdžente pomoću kojih će njihova odeća ostati crna ili postati još više bela, Milica preporučuje Nataliji da počne da koristi zubnu pastu Kaladont, pa joj napominje kako će joj zubi od Kaladonta postati beli poput snega. 

Kaladont je desetinama godina bio jedan od najslavnijih jugoslovenskih brendova, koji je bio toliko popularan da je postao sinonim za pastu za zube. I danas mnogi kad kupuju pastu za zube koriste reč "kaladont" bez obzira o kojem se proizvođaču radi.
(Espreso.rs / Express.hr)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media