Leteće krovovi, olujni vetar divljaće Srbijom: Žuti alarm na snazi zbog strašnog vremena!

Čuvajte glave!

Leteće krovovi, olujni vetar divljaće Srbijom: Žuti alarm na snazi zbog strašnog vremena!

- Jačina vetra je tolika da će loše pričvršćeni krovovi, trule biljke i suve grane leteti - objasnio je Nedeljko Todorović meteorolog
Objavljeno:

Narandžasti i žuti alarm upozorenja uključeni su u Banatu i Pomoravlju zbog snažnog vetra, a u Beogradu, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas žuto upozorenje. Nišlija koji 15 godina spava u grobu dobio novac da se vrati među žive! (FOTO) (VIDEO)

Filip Plavčić
- U južnom delu Banata duvaće vetar brzine 24 metara po sekundi, te je uključen narandžasti alarm. Jačina vetra je tolika da će loše pričvršćeni krovovi, trule biljke i suve grane leteti - objasnio je Nedeljko Todorović meteorolog. On tvrdi da će u Pomoravlju duvati košava od 17 metara po sekundi, a da u Beogradu ipak neće dostići tu brzinu.
Filip Plavčić
- Takvi vetrovi su upozorenje pred promenu vremena. Sutra će biti kiše i pada temperature od pet do osam stepeni - kaže Todorović. Kako je ranije saopšteno iz tog zavoda, u Podunavlju i Pomoravlju se danas očekuje jak vetar, sa olujnim udarima, a na jugu Banata i orkanski. Prognoze za Beograd kažu da će duvati umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima.
Temperature će se u Srbiji kretati ujutru od tri do 10 stepeni, a najviše dnevne od 15 do 22. (Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.