SVINJA 180, JAGNJE 350, PŠENICA ZA 25 DINARA: Mile Šumadinac je PREPOLOVIO cene, a razlog je za SVAKU POHVALU
Mile Šumadinac je PREPOLOVIO cene, a razlog je za SVAKU POHVALU, Foto: Printscreen Facebook

kapa dole

SVINJA 180, JAGNJE 350, PŠENICA ZA 25 DINARA: Mile Šumadinac je PREPOLOVIO cene, a razlog je za SVAKU POHVALU

Nakon njegove objave, došlo je do razmirica jer se ne slažu svi sa takvim načinom poslovanja

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Mile Živojinović Šumadinac je čovek koji je rešio da uzme stvari u svoje ruke. On je skroman i kako kaže, lepo je izračunao šta mu se najviše isplati. Ima svoju računicu i ne odstupa od nje.

foto: Printscreen Facebook / Dobra zemlja

Mile ima svoje specijalne cene za domaće životinje, pa tako svinja košta 180 dinara, jagnje 350 dinara, a pšenica 25 dinara. Kilogram, naravno.

Njegova poruka je da svako treba da odredi cenu svog rada, umesto da mu neko govori "da li je to skupo ili ne". Kako kaže, "nije svinja skupa, nego su mnogima zarade male".

Domaće svinje
Domaće svinje foto: Printscreen Facebook / Dobra zemlja

- Svako treba da se bori za veću cenu rada. Neka svako ko misli da je nešto skupo, pokuša to da proizvede sam, poručio je Mile i dodao da je cela poenta u određivanju cene rada.

foto: Printscreen Facebook / Dobra zemlja

On je rešio da smanji cenu stoke po kilogramu jer smatra da je to jedini način da opstane.

Ipak, nakon njegove objave na Fejsbuku, došlo je do razmirica jer se ne slažu svi sa takvim načinom poslovanja.

Da li je skupo ili ne je jedno, a drugo je šta je tržišna cena, a tržišna cena trenutno kaže da svinje u klasi ne prelaze 150 dinara, tako da mi ovakve objave više lice kao po*jebavanje pravih proizvođaca, nego kao oglas za prodaju, jedan je od komentara.

Revoltirani komentarima, Mile i oni koji ga podržavaju poručili su da onima kojima je i to skupo mogu da odu u prodavnice i kupe meso koje je tretirano hormonima.

Sa druge strane, Mile garantuje za svoje životinje i meso i kaže kako je sve organsko.

foto: Printscreen Facebook / Dobra zemlja

Podsećamo, cena svinjetine, koja je dugo stabilna, mogla bi u narednom periodu da poraste i za 20 odsto. U jeku priprema slavskih trpeza, sve do novogodišnjeg slavlja, ovo meso tradicionalno dobija na značaju. Očekuje se da će i ovog puta najviše poskupeti prasetina.

Za uzgajivače svinja trenutna cena je predugo na niskom nivou, jedva podnošljivom za tov. Kilogram svinjskog buta u radnjama košta malo više od 400 dinara i očekuje se da će praznična potrošnja taj trend nakratko da zaustavi.

Uzgajivači svinja imaju veliki broj krmača, pa se zbog niske otkupne cene mnogi odlučuju da prodaju prasiće i da ih ne ostavljaju za tov. Procena je da će cenovnik prasetine "ojačati" za petinu.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.