VRANJE DOBIJA REGIONALNI CENTAR ZA VANREDNE SITUACIJE: Vrednost objekta 850 miliona dinara!
Izgradnja  Regionalnog centra je započeta na potezu od "Eko pumpe" i Vranjske re ke, na parceli površine 1,2 hektara i imaće 3 sprata, Foto: vranje.org.rs

vranje - grad za primer

VRANJE DOBIJA REGIONALNI CENTAR ZA VANREDNE SITUACIJE: Vrednost objekta 850 miliona dinara!

Regionalni centar za vanredne situacije predstavljaće jedinstveno institucijalno, infrastrukturno, tehničko-tehnološko i bezbednosno rešenje u vanrednim situacijama na teritoriji Vranja, Pčinjskog okruga i šire

Objavljeno:

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković najavio je da će izgradnja Regioinalnog centra za vanredne situacije biti okončana za dve godine, a radi o veoma značajnom projektu koji je obuhvaćen i Planom kapitalnih investicija.

Izgradnja Regionalnog centra je započeta na potezu od "Eko pumpe" i Vranjske reke i imaće 3 sprata.

- Grad Vranje je realizovalo projekat izrade tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju. Pribavljena je građevinska dozvola, urađen projekat za izvođenje i dobijena saglasnost nadležnog Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije - započinje razgovor za Espreso zamenik gradonačelnika Vranja Slavoljub Stamenković.

Izradom tehničke dokumentacije se direktno stvaraju uslovi za izgradnju pomenutog objekta.

Lokacija budućeg objekta se nalazi između Darvinove i Ul. Filipa Filipovića, pored reke i iza Eko pumpe. Planirani Regionalni centar za vanredne situacije imaće površinu preko 5.000m2, i predstavljaće jedinstveno institucijalno, infrastrukturno, tehničko-tehnološko i bezbednosno rešenje ne samo za prevenciju, već i efikasno reagovanje različitih spasilačkih jedinica u vanrednim situacijama na teritoriji Vranja, Pčinjskog okruga i šire.

Konačna vrednost objekta po projektu je 450 miliona dinara, dok će vrednost za neophodnu infrastrukturu i opremu koštati grad Vranje još dodatnih 400 miliona dinara.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Vranje- Grad za primer" podržanog od strane Grada Vranja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.