VRANJE PRVO NA LISTI ZA  IZGRADNJU DRŽAVNIH STANOVA: Za pripadnike vojske i policije 186 stanova u prvoj fazi!
Izgradnja stanova za pripadnike vojske i policije je pre svega, počela u Vranju, Foto: vranje.org.rs

vranje-grad za primer

VRANJE PRVO NA LISTI ZA IZGRADNJU DRŽAVNIH STANOVA: Za pripadnike vojske i policije 186 stanova u prvoj fazi!

Projektno-tehnička dokumentacija je u potpunosti pripremljena i izdata

Objavljeno: 15:01h

Država će za mlade pripadnike vojske i policije do 2021. godine izgraditi stambene objekte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Vranju i drugim manjim mestima gde će cena biti i po 300, 350 evra za kvadratni metar, najavio je početkom godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izgradnja stanova za pripadnike vojske i policije prvo je počela u Vranju.

Kada je reč o Vranju u prvoj fazi će biti izgrađeno 186 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kako je bilo najavaljeno. Zgrade će se sastojati od prizemlja, tri sprata i potrkrovlja:

- U pitanju su četiri zgrade na prostoru od 13.000 kvadratnih metara . Finasiranje se vrši od strane Vlade Srbije i ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture. Grad Vranje je bio u obavezi da obezbedi prigodnu infrastrukturu, vodovodnu, kanalizacionu i javnu rasvetu oko zgrada - započinje razgovor za Espreso Jelena Marković član ubranističkog odbora grada Vranja.

Projektno-tehnička dokumentacija je u potpunosti pripremljena i izdata, a grad Vranje čeka da Vlada Srbije i resorno ministarstvo odobri i odluči ko će biti izvođač radova.

- Grad Vranje je prvi uspeo da obezbedi lokaciju za izgradnju, i pripremio svu prateću dokumentaciju. Mi imamo najbolju lokaciju koja je imovinski rešena, jer su to bile čisto gradske parcele, pa je zato sve išlo tom brzinom. Vranje je u celom procesu bilo najbrže i išli smo u korak sa Vladom Srbije i gledali da poštujemo svaki zahtev što pre - objašnjava Jelena.

Gradske vlasti su obezbedile još jednu lokaciju, a sva potrebna dokumentacija i urbanistički plan su u fazi pripreme.

Ovako će izgledati stanovi u Vranju za pripadnike vojske i policije
Ovako će izgledati stanovi u Vranju za pripadnike vojske i policije foto: Printscreen

Projekat u drugoj fazi radova priprema saobraćajni institut CIP, a grad Vranje je zadužen za urbanističku dokumentciju. U drugoj fazi se očekuje izgradnja 298 vojnih stanova, a pitanje kanalizacije, vodovoda je već rešeno.

- Mi kao gradska uprava smo bili najspremniji što se tiče projektno-tehničke dokumentacije zato je Vranje prvo na listi za početak realizacije izgradnje stnova za pripadnike vojske i policije, na to smo ponosni i možemo da kažemo da smo sastavili jedan vrlo kvalitetan tim- dodaje Jelena Marković član urbanističkog odbora grada Vranja.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Vranje- Grad za primer" podržanog od strane Grada Vranja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.