DEČAK DRŽI NESREĆNU MACU VEZANU ZA VRAT I SMEJE SE: Novo brutalno zlostavljanje životinja (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: Printscreen / Instagram

JEZIVO!

DEČAK DRŽI NESREĆNU MACU VEZANU ZA VRAT I SMEJE SE: Novo brutalno zlostavljanje životinja (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Zakonom je propisano da se čovek koji ubije, povredi, muči ili zlostavlja životinje, kažnjava novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine

Objavljeno: 15:30h

Prizor mačke koja je obešena za kanap, dok taj isti kanap u rukama drži tinejdžer, rapidno se deli društvenim mrežama. Građani zgrođženi ovim prizorom, osudili su dečaka sa fotografije, ali i njegove roditelje.

Naime, na fotografiji se vidi momak sa osmehom na licu, dok nesrećna životinja visi zavezana za vrat.

Ova fotografija nasilja nad nedužnom životinjom, podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama, a građane je posbeno uznemirilo to što je glavni akter najverovatnije maloletan.

Još strašnije je to što je dečak an slici nasmejan, te se čini da mu maltretiranje nemoćne životinje predstavlja zabavu.

Pogledajte fotografiju:

Brojni korisnici društvenih mreža osudili su ovakav čin i postavili pitanja - šta rade roditelji koji ne vaspitavaju svoju decu na pravi način i kakve im to vrednOsti usađuju?

Podsetimo, ubi­ja­nje i maltretiranje ži­vo­ti­nja postalo je sve uče­sta­li­je. Osim tro­va­nja, psima i mačkama se seku ša­pe, muče ih i zlostavljaju na najbrutalnije načine, s obzirom da su životinje neretko na meti nasilnika.

Zakonom je propisano da se čovek koji ubije, povredi, muči ili zlostavlja životinje, kažnjava novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Ukoliko se povređivanje odnosi na zaštićene životinjske vrste, preti zatvorska kazna do tri godine.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.