U BORU OVE GODINE OTVORENA PRVA LIKOVNA KOLONIJA: Projekat finansiran sredstvima iz budžeta grada namenjeno kulturi
Izložba "Lepote borskog kraja" u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru, Foto: Filip Plavčić

Lepote borskog kraja

U BORU OVE GODINE OTVORENA PRVA LIKOVNA KOLONIJA: Projekat finansiran sredstvima iz budžeta grada namenjeno kulturi

Cilj je da se kolonijom predstave sve lepote borskog kraja, pa će umetnici narednih godina menjati lokacije

Objavljeno: 13:27h

U Brestovačkoj banji kod Bora, 13. septembra 2018. godine, svečano je otvorena prva likovna kolonija, imenovana "Lepote borskog kraja", u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika "Vane Živadinović Bor". Naime, koloniju je svečano otvorila Milena Stanojković, član Gradskog veća u Boru za informisanje i kulturu.

- Ovo je jedan od 20 projekata koje je Grad Bor podržao putem konkursa za projekte u kulturi. Danas sam ovde dala jedno obećanje da ćemo naredne godine uvećati sredstva po projektima za kulturu, jer je Bor multikulturalna sredina. Drago mi je da Udruženje "Vane Živadinović Bor" i Grad Bor imaju jako lepu saradnju i nadam se da je ovo samo početak još uspešnije saradnje i negovanja lepe tradicije ove kolonije - ovom prilikom naglasila je član Gradskog veća u Boru za informisanje i kulturu, Milena Stanojković.

Likovna kolonija "Lepote borskog kraja" uspešni je rezultat projekta, finansiranog sredstvima iz budžeta grada namenjeno kulturi, Udruženja likovnih umetnika "Vane Živadinović Bor", jedinog udruženja likovnih umetnika na teritoriji grada.

Cilj je da se kolonijom predstave sve lepote borskog kraja, pa će umetnici narednih godina menjati lokacije.

- Projekat "Lepote borskog kraja" upravo sadrži jednu od glavnih karakterisitka planirane kolonije, a to je da umetnici svake godine na različitim lokacijama predstavljaju, odnosno u tim umetničkim slikarskim vizijama promovišu lepote borskog kraja., kojima Bor može da se diči kako po kvalitetu, tako i po raznolikosti - dodala je Slađana Đurđekanović Mirić, autor projekta "Lepote borskog kraja".

Petnaest priznatih likovnih umetnika, među kojima se našla i Jadranka Vukojičić iz Jagodine stvarali su na otvorenom četiri dana kako bi predstavili sve lepote borskog kraja.

Izložba koja nosi isti naziv kao i ova likovna kolonija, "Lepote borskog kraja" postavljena je u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Bor - Moj grad" podržanog od strane Opštine Bor. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

TAJNE NARODNOG MUZEJA: Predstavljamo vam eksponate arheološkog odeljenja!

(Espreso. rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.