BESKUĆNICI, OVA POBEDA JE ZA VAS! Šiljaka više nema, a IZ INATA smo seli na OZLOGLAŠENO MESTO O KOJEM PRIČA SRBIJA!
Ekipa Espresa sela na mesto gde su bili postavljeni šiljci ispred Springfilda, Foto: Sonja Abramović

budimo humani

BESKUĆNICI, OVA POBEDA JE ZA VAS! Šiljaka više nema, a IZ INATA smo seli na OZLOGLAŠENO MESTO O KOJEM PRIČA SRBIJA!

Na izlogu ove kompanije, jutros se takođe, pojavio i "apel" za humanitarno delovanje

Objavljeno: 12:10h

Ekipa "Espresa" uputila se danas ispred radnje Springfild u Bulevaru Kralja Aleksandra, kako bismo proverili da li se tamo i dalje nalaze "šiljci protiv beskućnika". No, tamo ih više nismo zatekli. Pa smo u znak "protesta" protiv diskriminacije seli na mesto na kome su bili, kao i u znak solidarnosti sa beskućnicima, kojim su često ovakva mesta u njihovoj ionako teškoj svakodnevici, jedino utočište.

Podsetimo, juče su mnogi pokazali otvoreno nezadovoljstvo i bes zbog postavljanja šiljaka ispred kompanije Springfild, na društvenim mrežama. Karakterišući ovaj čin kao čin diskriminacije.

Naime, radilo se o takozvanom "Anti homeless spikes", odnosno "šiljci protiv beskućnika" koje je Springfild postavio na betonski zidić ispred izloga kako prosjaci ne bi mogli na njega da sednu ili legnu i uznemiravaju njihove kupce.

Nakon pisanja Espresa i bure koja se podigla u javnosti zbog ovog čina, šiljci su naposletku sklonjeni.

1 / 4 Foto: Sonja Abramović

Na izlogu ove kompanije, jutros se takođe, pojavio i "apel" za humanitarno delovanje u inat i znak protesta postupanju ove kompanije i diskriminišućem činu prema beskućnicima. Na izlogu ove radnje prolaznici su mogli da pročitaju sledeće reči:

"Budimo humani (kada Springfild nije), kome treba neka uzme, ko ima neka donese!

Ispod ovog natpisa stajala je i naslagana odeća. No, ekipa Espresa nije zatekla ni natpis, ni odeću koja je ranije ovog jutra stajala tamo.

Ipak, u znak protesta i u znak podrške humanom postupanju prema ljudima koji nemaju svoj dom i osuđeni su da lutaju ulicama ovog grada, te prenoćište traže na hladnom oknu izloga, seli smo i podržali ovu "akciju". Baš na mesto na kome su se prethodnog dana nalazili šiljci, kao i na mesto na kome je neko postavio "poziv na humanost" u vidu prikupljanja odeće za one koji je nemaju, bar ne dovoljno u ovim hladnim danima...

1 / 5 Foto: Sonja Abramović

Bonus video:

PRUŽI RUKU: Podelili smo obrok beskućnicima u prestonici

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.