SKUPŠTINA INTERPOLA: Završen prvi krug glasanja, KOSOVO NIJE PROŠLO
GENERALNA SKUPŠTINA INTERPOLA, Foto: Twitter

rasprava

SKUPŠTINA INTERPOLA: Završen prvi krug glasanja, KOSOVO NIJE PROŠLO

U korist Srbije za reč se javila Španija, Maroko, Kipar, Kina, Belorusija, Rusija, Rumunija, Venecuela, Namibija i Surinam

Objavljeno: 09:51h

U Dubaiu, u okviru generalne skupštine Interpola završen prvi krug glasanja o prijemu Kosova. "Za" glasalo 76, protiv 56, dok je 22 uzdržanih.

To je na Tviteru objavio kosovski novinar Arber Selmani, a nakon njega objavio je i prištinski portal Zeri. Za dvadesetak minuta očekuje se sledeći krug glasanja.

Kako smo ranije javili, prema našim saznanjima, tokom rasprave o glasanju za prijem Kosova, koja se odvijala jutros pre samog glasanja, uz Srbiju je stalo deset država - Španija, Maroko, Kipar, Kina, Belorusija, Rusija, Namibija, Venecuela, Surinam i Rumunija.

Tada su uz Srbiju bile Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam, dok se naši tradicionalni prijatelji Rusi nisu usprotivili zahtevu Kosova. Srpska delegacija, posle svega što se dešavalo prethodnih dana i nedelja, upozorava da sve ide ka tome da se Kosovo, preko reda i pravila, nađe među članicama .

Podsećamo, na zasedanju Generalne skupštine Interpola stiglo se do tačke o prijemu tzv. "Kosova" u ovu policijsku organizaciju. Prisutnima se obratio ministar Nebojša Stefanović koji je oštro reagovao zbog kršenja Rezolucije 1244, međunarodnogprava, i procedura Interpola, kao i politizacije ove policijske organizacije.

Počela je rasprava, gde se zemlje - delegati javljaju za reč i obrazlažu svoje stavove u vezi prijema. U korist Srbije za reč se javila Španija, Maroko, Kipar, Kina, Belorusija, Rusija, Rumunija, Venecuela, Namibija i Surinam.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.