ALARMANTNO UPOZORENJE RHMZ-A: Slede nam NOVE PADAVINE I OLUJNI VETAR, a evo KADA i GDE će udariti (FOTO)
Očekuje se kiša, Foto: Beta/ Dragan Gojić

vremenska prognoza

ALARMANTNO UPOZORENJE RHMZ-A: Slede nam NOVE PADAVINE I OLUJNI VETAR, a evo KADA i GDE će udariti (FOTO)

U Srbiji će sutra biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, koja će se ujutru i pre podne na istoku ponegde lediti pri tlu

Objavljeno:

U toku noći i u utorak se očekuje otapanje snega i nove padavine, kiša, u većini krajeva od 20 do 30 mm, lokalno i više od 40 mm, uglavnom na jugozapadu Srbije i na Kosovu i Metohiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Upozorava se da bi u utorak ujutru i pre podne u istočnim krajevima kiša mogla da se ponegde ledi na tlu.

Olujni vetar u košavskom području

Sutra i u sredu u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa udarima većim od 24 m/s. U sredu posle podne slabljenje vetra.

U Srbiji će sutra biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, koja će se ujutru i pre podne na istoku ponegde lediti pri tlu. Obilnije padavine se očekuju na jugozapadu.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza foto: Printskrin/RHMZ

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura od minus 4 do 2 stepena, a najviša dnevna od 2 do 9 stepeni.

U Beogradu u utorak oblačno i vetrovito, povremeno s kišom. Vetar jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 1 C, a najviša dnevna oko 5 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana - do 27. novembra:

U sredu oblačno s kišom, na planinama i istoku sa snegom. Ujutru i pre podne vetrovito u košavskom području sa jakim, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujnim, jugoistočnim vetrom. Posle podne vetar u slabljenju.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza foto: Printskrin/RHMZ

U četvrtak ujutru i pre podne oblačno mestimično sa kišom, na planinama i istoku sa snegom, zatim prestanak padavina.

U petak i subotu suvo i malo toplije uz smanjenje oblačnosti. Od nedelje oblačno mestimično sa kišom, a na planinama početkom naredne nedelje i sa snegom.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Srbija danas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.