ZLATIBOR NUDI BOGAT NOVOGODIŠNJI PROGRAM I RAZNE ATRAKCIJE U NOVOJ SEZONI: Direktor TO Zlatibor o planovima (VIDEO)
Živanović je ispričao u čemu će sve posetioci moći da uživaju, Foto: Espreso

raznolik sadržaj

ZLATIBOR NUDI BOGAT NOVOGODIŠNJI PROGRAM I RAZNE ATRAKCIJE U NOVOJ SEZONI: Direktor TO Zlatibor o planovima (VIDEO)

Živanović je za "Espreso" otkrio šta Zlatibor nudi posetiocima za Novu godinu, ali i kada će ljubitelji skijanja moći da uživaju u ovoj disciplini na Zlatiboru

Objavljeno: 15:41h

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović rekao je da je TO Zlatibor navikla svoje posetioce da probaju neke nove sadržaje, dodatne atrakcije, kojima zapravo i privlače turiste iz sezone u sezonu.

Živanović je za "Espreso" otkrio šta Zlatibor nudi posetiocima za Novu godinu, ali i kada će ljubitelji skijanja moći da uživaju u ovoj disciplini na Zlatiboru.

- Ove zime je bogat novogodišnji program, koji kreće već 29. decembra koncertom Dina Merlina, koji će se održati u sportskoj dvorani na samom Zlatiboru, 30. decembar je rezervisan za koncert Nevernih beba, dok će u novogodišnjoj noći goste koji se nađu na Zlatiboru na Kraljevom trgu zabavljati Dragana Mirković uz trubački orkestar, kuvano vino i rakiju koje će se služiti na Kraljevom trgu i biće veličanstven vatromet. Organizacijom ovakvih koncerata i manifestacijama mi se trudimo da privučemo i motivišemo veći broj turista da dođu na Zlatibor, i to nam iz sezone u sezonu i iz godine u godinu polazi za rukom, jer Zlatibor obara sve rekorde i važi za najposećeniju destinaciju u regionu - rekao je Živanović.

Što se tiče ski sezone, direktor TO Zlatibor kaže da zavisi od vremenskih uslova.

- Otvaranje skijališta Tornik zavisi od vremenskih uslova i od snega. Iako je kompletan ski centar pokriven sistemom za veštačko osnežavanje, neophodno je da temperatura bude u minusu. Mi se nadamo da će to biti već u drugoj polovini decembra, i da će, kao sezonama unazad, skijalište raditi u kontinuitetu neka tri meseca, što će obezbediti skijanje u toku zimske sezone. Što se tiče ski openinga, mi se vežemo za Skijališta Srbije, pošto oni prave svečano otvaranje na svojim zimskim centrima. Nadamo se da će to biti druga polovina decembra i da će gosti koji se na Zlatiboru nađu u vreme novogodišnjih praznika moći da uživaju u skijanju u ski centru Tornik - rekao je Živanović.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Čajetina - Opština za primer", podržanog od strane Opštine Čajetina.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.