MUŠKARAC JE PAĆENIK AKO MASTURBIRA, NE ZARAĐUJE DOVOLJNO I ČITA BUKOVSKOG: Ovo su ŽENSKE PREDRASUDE!
Ako muškarac u današnje vreme želi da bude i ponaša se kao muškarac, mora prethodno da od žene dobije dozvolu za to, Foto: Pixabay

Odjeci međunarodnog dana muškaraca

MUŠKARAC JE PAĆENIK AKO MASTURBIRA, NE ZARAĐUJE DOVOLJNO I ČITA BUKOVSKOG: Ovo su ŽENSKE PREDRASUDE!

Ako muškarac plati piće ili večeru ženi s kojom je izašao, onda je tipičan muškarac patrijarhalnog kova. Ako joj dopusti da sama plati svoj deo računa ili (ne daj bože) ceo - onda em nije džentlmen, em je teška stipsa

Objavljeno: 11:10h

Međunarodni dan muškaraca je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 19. novembra.

Prvi put obležen 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, ovaj dan je, s popratnim dešavanjima, stekao podršku mnogih pojedinaca i udruženja u Australiji, na Karibima, u Aziji, Evropi, Africi i Ujedinjenim nacijama.

Život muškarca u svetu je povezan s fizičkim i psihičkim opterećenjima, zbog čega bi morali više pažnje da posvete sopstvenom zdravlju. Postoji mišljenje da su nemar i nebriga prema zdravlju i telu više vezani za muškarce, zato je važno da se od malih nogu svi uče o zdravom načinu života.

Preduslov da muškarci žive zdravije jeste i da ih žene malo prištede. Iako tako često ne deluje, u svakodnevnom životu postoji mnogo stvari zbog kojih su žene favorizovane u odnosu na muškarce. Mi ćemo pobrojati neke od njih, svesni da ćemo time izazvati gnev mnogih pripadnica ženskog pola. Ali, zarad istine, pošteno je da se čuje i druga strana.

- Muškarci nemaju PMS, pa zato ni nemaju opravdanje kad prsnu sa živcima i polupaju dnevnu sobu ili ogledalo u kupatilu. Za razliku od žena koja svoja gnevna stanja mogu opravdati hormonskim disbalansom, muškarci su hormonski uvek uračunljivi. Kakav je to strašan teret života, zar ne?

- Ako se muškarac povredi ili razboli, sam je kriv zbog toga. I ne samo da je sam kriv zbog toga nego je i "svilen". Pravi muškarac, po ženama, nikad ne sme da bude bolestan, a ako se to i desi, bolest mora da izgura na nogama i da sam sebi kuva čaj i pileću supicu, a onda ode da nacepa drva ili premesti svojeručno TA peć iz kuhinje u dnevnu sobu.

- Žene često ističu kako traže muškarce koji su nežni, imaju smisla za humor, ali umeju i da preumu inicijativu kad je to potrebno. U praksi to izgleda bitno drugačije. Ako je muškarac nežan, onda deluje isfeminizirano i sva je prilika da je, ukoliko nije latentni gej, mamin sin - najgora vrsta muškarca naviknuta na maminu kuhinju i topli majčinski zagrljaj kad naiđu problemi u životu. Što se tiče smisla za humor, on se ubrzo pretvara u iritantu osobinu, a glavna zamerka je: "Ti ništa ne uzimaš ozbiljno nego se sprdaš sa svim i svačim i uopšte nisi smešan". Kad muškarac preuzme inicijativu, to znači da, po običaju, ništa nije pitao ženu niti se konsultovao sa njom, pa je, sledstveno, običan egoista koji nameće svoju volju i samo gleda svoj interes i sa njim nema nikakvog zajedničko dogovora.

- Ukoliko muškarac nije raspoložen za seks ili ga boli glava to znači da je impotentan i žena automatski ima pravo da potraži ljubavnika koji će zadovoljiti njene potrebe. Za razliku od žena kod kojih je uskraćivanje seksa legitimna strategija za kažnjavanje muškaraca, jači pol mora uvek da bude spreman i raspoložen za seks pod bilo kojim uslovima, jer će u protivnom biti smatran šonjavim i nesposobnim. S druge strane, ako je muškarac po ovom pitanju mnogo nasrtljiv, podrazumeva se da je manijak, siledžija i tipičan mužjak koji misli "samo na jednu stvar".

Muškarac ide na posao da bi se odmorio od žene i dece, smatraju pripadnice nežnijeg pola, jer je, za razliku od stajanja za šporetom i brige o deci, muškarčev posao kao odlazak na masažu - relaksirajuća aktivnost
Muškarac ide na posao da bi se odmorio od žene i dece, smatraju pripadnice nežnijeg pola, jer je, za razliku od stajanja za šporetom i brige o deci, muškarčev posao kao odlazak na masažu - relaksirajuća aktivnostfoto: Giphy

- Obaveza muškarca je da mora da zarađuje za svoju suprugu i porodicu i da pokriva sve troškove. Po ovom pitanju ništa se nije promenilo vekovima. Ako nije u stanju da to radi, onda je neodgovoran, neambiciozan, nesposoban i treba ga zameniti drugim primerkom muškarca koji je u stanju da to uradi. Inače, žene često ističu da ih to ne zanima i da same mogu voditi brigu o svojoj egzistenciju, mada ih praksa u najvećem broju slučajeva stalno demantuje.

- Odlazak sa drugarima na pivo ili utakmicu je gubljenje vremena, ali je zato odlazak žene kod kozmetičara, frizera i na masažu obavezna stvar. Žene smatraju da su u obavezi da brinu o svom izgledu, zbog muškaraca (najčešće onih koje trek treba da sretnu), dok je muškarcima dovoljno da budu istuširani i obrijani (ovde se zanemaruje "Bekam efekat" koji je otvorio seriju muških kolekcija za negu kose, brade i tela). Odlazak na pivo ili gledanje utakmice, što je svojevrsna muška psihoterapija, za žene je luksuz koji muškarcima nije potreban. A prijatelji su dobri samo ako od njih može imati neke koristi: pomoć pri selidbi, pozajmljivanje novca, šlepanje ako se kola pokvare usput, povlačenje veza za ženin posao, preporuka kod lekara koji ima predugačku listu čekanja, povoljno sređivanje letovanja...

- Ako muškarac plati piće ili večeru ženi s kojom je izašao, onda je tipičan muškarac patrijarhalnog kova. Ako joj dopusti da sama plati svoj deo računa ili (ne daj bože) ceo - onda em nije džentlmen, em je teška stipsa.

- Muškarac ide na posao da bi se odmorio od žene i dece, smatraju pripadnice nežnijeg pola, jer je, za razliku od stajanja za šporetom i brige o deci, muškarčev posao kao odlazak na masažu - relaksirajuća aktivnost. Problemi na poslu i stres takođe nisu postojeće kategorije; njih su izmislili muškarci da bi od "relaks masaže" napravili tešku i komplikovanu aktivnost koja to nije.

foto: Giphy

- Ako muškarci čitaju Bukovskog ili Milera onda su perverznjaci opsednuti seksom i mizoginisti. Međutim, kad žene čitaju Vedranu Rudan, koja tvrdi da je "idealan muškarac samo mrtav muškarac", onda je to "živa istina" i "pomalo smešno". U nešto blažem obliku ovu tezu će donekle podržati i Vesna Dedić, Mira Bobić, Jelena Bačić Alimpić... O Eriki Džong da i ne pričamo. Dokaz da su žene izgurale svoje jeste i činjenica da su srpski pisci orijentisani na pisanje naučno-fantastičnih, istorijskih i političkih trilera u kojima gotovo da i nema muško-ženskih odnosa, kao ni seksa, jer su se uprpisali da će "oterati" žensku publiku koja čini 90% kupaca knjiga. Odavno se niko nije drznuo da kao nekad Bogdan Tirnanić, Igor Mandić, Momo Kapor, Zvonimir Majdak i još poneki napiše nešto u stilu "šta, dođavola, hoće te žene?" (nema više čuvene "proze u farmericama"). Ta priča je završena sa čuvenom Tijanićevom kolumnom "Ejakulacija pa evakuacija". Od tada među piscima i novinarima vlada muk na ovu temu, a svi su ženski likovi u njihovim knjigama "žene, majke, svetice".

- Muškarac koji masturbira je težak paćenik i bednik koji je opsednut pornografijom pošto ne može da nađe partnerku u realnom životu. Žena koja masturbira je seksi, ona uvek može da nađe partnera samo to ne želi i super joj je što može da se poigra sama sa sobom kao Samanta iz "Seks i grada". Takođe, žena koja masturbira pred kamerama može od toga nešto i da zaradi, dok je muškarac koji radi to isto - mentalno poremećeni bolesnik!

foto: Giphy

- Ako neko pokuša da vas pregazi na pešačkom najčešće je reč o ženi za volanom. Ako nekom treba deset minuta da se paralelno parkira, takođe je žena za volanom. Ako neko prođe kroz uslovno zeleno kao najnormalnije zeleno, budite uvereni da žena vozi ta kola. I to je okej. Ne budite smradovi, ne kritikujte žene vozače, budite tolerantni, ne robujte predrasudama. Ako muškarac učini nešto od ovoga za volanom, onda je psihopata, nesposobnjaković i neodgovorni krelac.

- Ako muškarac u današnje vreme želi da bude i ponaša se kao muškarac, mora prethodno da od žene dobije dozvolu za to. U protivnom, biće anatemisan i vrlo verovatno krivično gonjen.

BONUS VIDEO:

NATAŠA BEKVALAC PROŠLA PORODIČNU DRAMU, A SAD PREŽIVLJAVA JOŠ JEDNU AGONIJU: Poterao me MALER ZA MALEROM! Nisam SPAVALA 48 sati! A za sve je opet kriv Lazukić


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.