JA NISAM UBIJAO U VUKOVARU, SRBIJA TREBA DA PRIZNA KOSOVO: Čkaljin sin šokirao izjavama!
Nije teško biti sin velikog čoveka ako ideš svojim putem, Foto: Printscreen

naslednik velikog čoveka

JA NISAM UBIJAO U VUKOVARU, SRBIJA TREBA DA PRIZNA KOSOVO: Čkaljin sin šokirao izjavama!

Čkalja je bio glumac jednog drugog, dalekog vremena u kojem je glumio pred Titom

Objavljeno:

Čedomir Petrović, sin srpskog glumca Miodraga Petrovića Čkalje u Centralnom dnevniku na FaceTV govorio je otvoreno poput svoga oca.

O ocu Petrović je rekao:

- Nije teško biti sin velikog čoveka ako ideš svojim putem. Ipak, više mi je odmogao nego pomogao zbog svoje otvorenosti i istine koju je govorio. Kad je otišao u penziju pritisak je prešao na nas, njegovu unuku i mene. Plaćamo cenu njegove otvorenosti, ali se ne kajemo. Uvek su preterivali o njegovom životu, nije živeo loše, ali nije imao ni ušteđevinu. Voleo je da troši, a nikada nije popio kap alkohola.

Čkalja je bio glumac jednog drugog, dalekog vremena u kojem je glumio pred Titom.

foto: Printscreen

- Telefonski razgovori na Novakove tekstove postali su toliko poznati da je dogurao do Skupštine, da pred Titom telefonira, imao je veliku tremu, ali Tito je bio zadovoljan.

Često ga je zvao u Karađorđevo i u ponoć čak. Tito je ocu dao zlatan sat - kazao je Petrović, javlja FaceTV.

foto: Profimedia

Što ga tera da se oglasi teškim, istinitim rečenicama o Bosni i bivšim vremenima, pojasnio je:

- Teraju me gresi mog naroda. Pripadam tom narodu i to je ono što me tera. Dodika je izabrao narod koji zna kakve nevolje može doneti. Znam što je radio deo mog naroda i osećao sam potrebu da se distanciram od toga. Da objasnim ljudima da ja nisam ubijao u Srebrenici i Vukovaru. Ja ne pripadam takvom narodu. Sa ovog mesta izjavljujem saučešće jednom od najlepših gradova, Vukovaru. Ja se sećam ovoga jer to je ono što udara u glavu i ostaje kao pečat. Kao rana koja stalno boli.

Ljubav prema Bosni i Hercegovini posebna je za ovog čoveka.

- Kako da ne volim Bosnu i Hercegovinu. Moj otac je išao po celoj Jugoslaviji u svojim turnejama u kojima sam prešao Bosnu uzduž i popreko. Uvek mi je tu bilo najlepše. Mislio sam da je Bosanac neko iz Bosne, a rekli su mi da to ne postoji. Saznao sam da je Bosanac: Hrvat, Bošnjak i Srbin. Kad je došlo do strašnog zla doživio sam veliko razočarenje zbog kojeg bi voleo da se vrati vreme i ona trojica postanu ponovo Bosanci - kazao je Petrović.

Genocid je nešto što se ne negira

O srpskoj premijerki i greški koju je napravila u razgovoru sa Sebastijanom, rekao je:

- Nije se raspitala s kim razgovara. Ona nije političar, nego stručnjak svoje struke. Genocid je nešto što se ne negira. Je li trebalo da pobiju sve muslimane da ona kaže da se desio genocid. Osam i po hiljada muškaraca govori o tome da se znalo što se radi. To je genocid. Ono što je Mladić rekao uživo na televiziji je kontinuitet vlasti. To javljanje je strašno i ne dešava se slučajno. Zločinci se vraćaju da predaju kako se ubija. Tako je godinama. Vulin, Dačić i svi čekaju da Vučić posrne da svi skoče na njega da ga sruše. To je taj kontinuitet'.

Srbija treba priznati Kosovo. Mali smo mi, nećemo dalje ići

Upitan je šta bi Srbija trebala da napravi u situaciji sa Kosovom.

- Srbija treba priznati Kosovo. Mali smo mi, nećemo dalje ići. Brnabić je izjavom unazadila Srbiju, mnoga pitanja zbog toga neće biti otvorena. Ne priznaju Kosovo jer se plaše gubitka vlasti, položaja. Htjeli bi da se na Kosovu vlada onako kako oni u Beogradu hoće. Ako Vučić ne može priznati Kosovo neka ovlasti mene. Potpisaću priznanje. To je ono što donosi dobro našem narodu - kazao je Čedomir, pa onda dodao: 'Da bi ušli u EU prvo se ulazi u NATO, a NATO je Srbiji važan kad su elementarne nepogodne u pitanju. A puno ih je. Kultura je vrlo važna, obična kultura ponašanja, a mi je nemamo.

Srbi moraju priznati što su radili. Kakve zločine su činili

Srbi moraju priznati zločine, rekao je i dodao:

Srbi moraju priznati što su radili. Kakve zločine su činili. Ja govorim o svojima, zločine su činili svi, a neka ih priznaju svi, neki drugi glumci kao što to je radim. Moraš prijeći u to vreme da bi razumeo, shvatio što se desilo. Sigurno da zločinaca ima i među Hrvatima i Bošnjacima, ali nas je najviše. Mi smo prvi počeli. Hajde da se uhvatimo za ruke, Vučić sa svima, da se vratimo na Kosovsku bitku od koje kreće sve zlo. Historija je strašno kriva. I Crkva je kriva jer je blagosiljala one koji su išli da ubijaju. Narod najbolje shvata ako govorite direktno.Postoje pitanja koja se moraju otvarati. Pitanja o Bulatu, Tepiću, Sinđeliću.Pitanja zbog kojih se Srbija boji da Kosovo neće čuvati njihovo blago, a čuvalo bi ga bolje od Srbije.

(Espreso.co.rs / 24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.